Til hovedinnhold

Gransker mobilunderholdning

Ringetoner som koster skjorta, uoversiktelige kontrakter og bilder av søte bikkjer – det er mye rart i mobilunderholdningsbransjen. Nå skal europeiske forbrukermyndigheter ta et oppgjør med leverandørene, skriver E24.no.
Mobilen skrev tidligere i år om de ekstremt høye prisene på mobiluynderholdning. Hvis du ikke har lagt merke til den bittelille skriften nederst på TV-skjermen der det står at du automatisk melder deg inn i ringetoneklubben og må betale 116 kroner i måneden (eller mer), kan vi meddele at tjenesten faktisk er svindyr. Jamba og Ringtone King, som må sies å være de mest kjente ringetonepusherene her til lands, krever 50 kroner i måneden for 4-5 ringetoner og en videosnutt helt til du trygler om å be dem stoppe abonnementet.
Men Jamba og Ringtone King er ikke verst i klassen. På nettsiden Alle.no ligger prisen for medlemskap på 29 kroner i uka, eller 116 kroner i måneden,
– En lang rekke klager har ført til at Forbrukerombudet sammen med kolleger over hele Europa nå tar tak i bransjen for å rydde opp, sier jurist i Forbrukerombudet, Mette Tollefsen, til NRK.
Forbrukerombudet skal granske 22 nettsider som tilbyr mobilunderholdning for det norske markedet. Både uklar prisinformasjon, mangelfull kontaktinformasjon og villedende markedsføring kommer under lupen, etter at en gjennomgang av flere hundre nettsider har avslørt mange lovbrudd. Hele åtte av ti nettsider som selger underholdningstjenester til mobiltelefoner, bryter markedsføringsloven, viser tall fra europeiske forbrukermyndigheter.

Mer om
annonse