Til hovedinnhold

Servicenummer lopper deg

Ringer du såkalte servicenummer, eller femsifrede telefonnummer, fra mobilen din, risikerer du å ende opp med en saftig telefonregning, skriver Forbrukerrapporten. Det er ikke snuskete teletjenester det er snakk om, femsifrede numre brukes til å nå kundebehandling hos offentlige myndigheter, banker og forsikringsselskaper. Og prisen må du selv finne ut av.
Ringer du politiet på deres landsdekkende nummer – 02800 – fra en mobil, koster det opptil tretten ganger mer enn å ringe deres vanlige åttesifrede nummer, men nøyaktig pris er det ingen opplysninger om.
Poenget med femsifrede nummer, såkalte servicenummer, er at de skal være lettere å huske, men er nå teleselskapenes nye melkeku. Hos Telenor sier de rett ut at de tar så godt betalt de bare kan.
– Det er ikke regulering på stedsuavhengige nummer, slik at operatørene kan ta den prisen markedet er villig å betale, sier Per Aril Meling som er informasjonssjef i Telenor Nordic, til Forbrukerrapporten.
På hjemmesidene til de ulike operatørene må du lete deg fram til prisene under lenken «spesialnummer ». Ringer du ofte slike numre, kan det være betydelige beløp å spare fra operatør til operatør. For eksempel koster en halvtimes mobilsamtale til Forbrukertelefonen 150 kroner hos Telenor, men prisen hos Talkmore er 30 kroner.
– Siden det mangler lovregulering, må kundene selv sjekke nettsidene før de tegner abonnement, anbefaler Charlotte Tvedt som er jurist hos Forbrukerombudet.


Tabellen er hentet fra Forbrukerrapporten.

Mer om
annonse