Til hovedinnhold

SMS-svindleren avslørt

Mannen som lovet tusenvis av norske mobilbrukere usannsynlig høy rente i en angivelig offshore-bank, har nå blitt identifisert. Lars Rune Solberg heter mannen som stod bak utsendingen av SMS-reklame for ”selskapet” Nor Finans – med løfte om 10,35 % rente til de som satte inn penger i ”banken”, forrige helg.

Solberg har imidlertid vært etterlyst av politiet siden mars i år, og omtales som en notorisk norsk svindler som ikke bare er ute etter sparepengene dine – han vil også stjele identiteten din, ifølge Hegnar Online/Finansavisen.

Kjenning av Økokrim

Svindleren har tidligere forsøk noe tilsvarende med ”Konkurs Net” og ”Finanstjenester.net”. Solberg skal ha registrert den samme e-postadressen for Nor Finans som han brukte for Finanstjenester.net.

- Dette er nok et bedrageriforsøk, og det er samme person som står bak alt, og han er anmeldt til Kripos av Forbrukerombudet, sier rådgiver Anne Dybo i Økokrim til DN.no.

Forrige gang Solberg prøvde å svindle norske mobilbrukere, fikk over 50.000 personer tilsendt reklame på SMS. Denne gangen er det usikkert hvor mange som har fått SMS-reklamen, men mye tyder på at omfanget kan være like stort som forrige gang.

På nettsidene til Nor Finans ble du lovet 10,35 % rente.

Mer om
annonse