Til hovedinnhold

Her er Chromecast i oppgradert utgave

Googles nye strømmepinne har masse nye funksjoner.

Skjermdump/Google

Tek.no/London: I kveld trakk Google sløret av det som viste seg å være en oppgradert utgave av strømmepinnen Chromecast, men uten noe nytt navn. «Gamle» Chromecast var i utgangspunktet ganske funksjonsrik, men den nye versjonen er selvfølgelig oppgradert på flere områder.

Chromecast er fortsatt ikke store karen. Foto: Skjermdump/Google

Det mest åpenbare er det helt nye utseendet. Mens forrige Chromecast med rette kunne kalles en strømmepinne, kan ikke dette sies om den nye Chromecast-en. Dette er nemlig en rund boks, som mer eller mindre vil bli hengende bak TV-en eller skjermen din etter en bøyelig HDMI-kabel.

Spill-egenskapene til Chromecast skal være bedre, ved at du skal kunne speile spill over på storskjerm raskt og enkelt fra telefonen. Nye Chromecast skal også gjøre det enklere å strømme film, både ved en ny funksjon kalt «Fast Play» og ved å gi deg mye bedre oversikt fra telefonen over hva som er tilgjengelig på Chromecasten din.

Innholdet kan selvfølgelig hentes fra selve Chromecasten, men også fra apper som i utgangspunktet er bygget inn i Chromecast – som Netflix, Viaplay og HBO Nordic. At disse tjenestene nevnes betyr også at strømmeutvalget er forbedret kraftig. Bedre WiFi-antenne skal dessuten sørge for at du alltid er koblet opp mot det beste nettverket i nærheten.

WiFi-antennen i nye Chromecast skal visstnok være mye bedre, noe denne grafen viser. Foto: Skjermdump/Google

Bedre musikk-støtte og ny Chromecast-dings

I tillegg til den ordinære Chromecasten, lanserte Google også en helt ny Chromecast-dings: Chromecast Audio. Dette er en enhet du kan plugge inn i det allerede eksisterende lydanlegget ditt, for å kunne spille musikk trådløst via mobilen på det. Dersom du har et gammelt lydanlegg uten Bluetooth-støtte er dette altså gull.

Den nye Chromecast-familien, med Chromecast Audio til venstre. Foto: Skjermdump/Google
Chromecast Audio er en egen musikkdings som kan plugges inn i lydanlegget ditt. Foto: Skjermdump/Google

På forhånd gikk det også rykter om at Chromecast ville få innebygd Spotify-støtte, noe som viste seg å stemme. Du vil kunne sette i gang Chromecast-en din direkte fra Spotify-appen din, og dette gjelder også Chromecast Audio.

Både Chromecast Audio og Chromecast kommer nå i flere gøyale farger, i motsetning til forrige versjon, som kun kom i svart. De svarte rillene på Chromecast Audio skal visstnok være en hyllest til de gamle LP-platene.

Fortsatt billigere enn konkurrentene.

Apple TV er en av konkurrentene – men Chromecast er langt billigere. Foto: Apple

De første prisene på nye Chromecast har begynt å tikke inn, og ser ut til å legge seg rundt i underkant av 400 kroner til å begynne med. Google selv oppgir imidlertid prisen til 35 dollar, altså i utgangspunktet like mye som den forrige. Den sterke dollarkursen kan selvfølgelig ha noe å si her, men uansett er det å forvente at prisen etterhvert faller ned mot samme nivå som den forrige – altså rundt 300 kroner.

Det er uansett ganske mye billigere enn mange andre konkurrenter, så som for eksempel Apple TV.

Til å begynne med blir Chromecast tigjengelig i 17 land, hvorav Norge er ett av dem.

Oppdatert: Chromecast har nå dukket opp i den norske Google Store til 350 kroner.

Google lanserte også to splitter nye Nexus-mobiler: LG Nexus 5X og Huawei Nexux 6P »

Chromecast har flere konkurrenter:
Apples nylig lanserte Apple TV er en av de argeste »

annonse