Til hovedinnhold

Google lanserte mer enn vi trodde

Pixel C er et nettbrett litt utenom det vanlige.

Google/skjermdump
Torstein Norum Bugge

Tek.no/London: Google viste oss mer enn bare Nexus-telefoner og Chromecast-dingser i kveld, og mest overraskende var kanskje avdukingen av Pixel C. Dette er et nettbrett som også skal kunne brukes som en liten, bærbar PC, og ligner egentlig mistenkelig mye på både Surface-produktene til Microsoft og iPad Pro, som Apple nylig lanserte. Produktet er ikke lansert enda, så Googles presentasjon må ses på som en sniktitt.

Multifunksjonelle nettbrettdatamaskiner ser ut til å være i vinden om dagen. Nuvel. «C» står for «convertible», noe som må sies å være nokså treffende.

Pixel C består av en 10,2 tommer stor skjerm, med 2 560 x 1 800 piksler (308 piksler per tomme), og et lett tastatur. Google gjorde et stort poeng ut av at dette tastaturet har like store taster som mange andre tastaturer, men er langt mindre. Dette har de klart ved å flytte lite brukte taster inn på skjermen, så du slipper å ha fysiske taster du uansett ikke bruker.

Et helt nytt tastaturkonsept skal få liv i Pixel C – her er noen av tastene flyttet inn på skjermen for å slanke den fysiske størrelsen. Foto: Google/skjermdump

Svært allsidig skjerm og tastatur

Pixel C skal kjøre Googles nye Android-versjon, Android 6.0 Marshmallow. Foto: Google/skjermdump

Hele poenget med Pixel C er, som navnet antyder, at den skal kunne brukes på mange forskjellige vis. Der har Google på mange måter truffet blink, for her slipper du både å tenke på et løst tastatur og utslagbare holdere som på henholdvis iPad og Surface-produktene. Istedenfor holdes tastaturet på plass av kraftige magneter, med en støtte som kan slås opp fra tastaturet og festes i Pixel-skjermen.

Googles produktsjef, Andrew Bowers, presenterer Pixel C. Foto: Google/skjermdump

Dersom du ikke trenger tastaturet, kan skjerm enkelt festes på toppen slik at du istedenfor sitter igjen med et litt tykt nettbrett. Skjermen kan også legges med fronten ned mot tastaturet, eller tas av om du ikke skulle trenge fysiske taster overhodet.

Ellers finner vi en prosessor av typen Nvidia Tegra X1 på innsiden av brettet, sammen med en ikke spesifisert Maxwell-prosessor av «pc-kvalitet», ifølge Google. Minnet (RAM) blir på 3 GB.

Byggematerialet er metall, så kvalitetsfølelsen burde være tilstede. Noen vil kanskje reagere litt på den regnbuefargede, blinkende raden bakpå brettet, som signaliserer Pixel Cs slektskap til Chromebook-produktene.

Prisen på produktet bestemmes utifra hvor stor lagringsplass du vil ha, men skal starte på 499 dollar – 4 400 kroner – for 32 GB-versjonen. Vil du derimot ha 64 GB, må du ut med 599 dollar – eller ca. 5 200 kroner. Endelig pris og tilgjengelighet i Norge er ikke kjent enda, men det kan nok bli en liten stund til med tanke på at produktet enda ikke er helt ferdig.

Fikk du med deg Googles andre produkter fra lanseringen?
Her er de nye Nexus-mobilene »

annonse