Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestGoogle Nexus Player

Mediespiller med uforløst potensial

Googles Nexus Player med Android Lollipop for TV har foreløpig overraskende lite å by på.

Introduksjon

Har du en nyere smartmobil er det store sjanser for at den inneholder teknologi som lar deg overføre skjermbildet til en TV. Mange Android-mobiler kan kobles trådløst til TV-en ved hjelp av Chromecast, en liten mottaker som er plugget direkte til en HDMI-inngang på TV-en din.

Et motstykke til Apple TV

Har du en iPhone har kunnet gjøre det samme ved hjelp av en Apple TV. Denne er litt større enn en Chromestick, men kan til gjengjeld kjøre egne apper. Du trenger altså ikke en mobiltelefon for å ha glede av Apple TV. Ved hjelp av appene kan du se for eksempel NRK eller TV2 Sumo.

Nexus Player har mye til felles med Apple TV. Også dette er en liten boks du plasserer i nærheten av TV-en, og kontrollerer enten med en egen fjernkontroll, eller ved hjelp av mobiltelefonen. Den har egne apper, og den kan gjøre alt det Chromecast gjør.

En rund skive som du kan plassere bak på TV-en

Nexus Player til venstre, Apple TV til høyre.

Størrelsen på Apple TV og Nexus Player er ikke så ulik. Apple TV er firkantet, mens Nexus Player er rund. Formen er antakelig gjort slik for å unngå beskyldninger om å kopiere Apple TV. De to enhetene skiller seg også på andre områder. Nexus Player har verken inngang for kablet nettverk, eller optisk lydutgang.

Til gjengjeld er fjernkontrollen basert på Bluetooth, og ikke Ir. Det betyr at du ikke må ha fri sikt til spilleren når du betjener den med fjernkontrollen. Du kan skjule Nexus Player inne i en TV-benk eller bak TV-en, om du måtte ønske det.

Spillkonsoll

Mens alle apper på Apple TV handler om avspilling av lyd og bilde, er Nexus Player i tillegg en spillkonsoll. Så da burde vi kanskje være såre fornøyd?

Jo, da. Mye er bra med Nexus Player. Men etter å ha brukt den en stund sitter vi likevel igjen med spørsmålet; var det alt?

På neste side kan du se hva vi liker ved Nexus Player, og hva vi ikke er like fornøyd med »

Asus Google Nexus Player
6
Helt greit

Asus Google Nexus Player

sitat"Du får antakelig bedre funksjonalitet ved å koble mobiltelefonen rett på TV-en"

Fordeler

 • Krysse av
  Enkelt brukergrensesnitt
 • Krysse av
  Kan skjules ved plassering
 • Krysse av
  God stemmestyring
 • Krysse av
  Fungerer som enkel spillkonsoll
 • Krysse av
  Stort potensiale med Android-apper
 • Krysse av
  Spiller mediefiler som er delt i nettverket
 • Krysse av
  God fjernkontroll

Ting å tenke på

 • Bytt
  Mangler støtte for kablet nettverk
 • Bytt
  Svært dårlig utvalg av apper
 • Bytt
  Støtter ikke minnekort
 • Bytt
  Ingen optisk utgang