Til hovedinnhold

Chromecast kan få to solide utfordrere fra Microsoft

Kan bli «Xbox TV», ifølge ryktene.

Robert Fruehauf/Shutterstock.com, Microsoft

Google har blitt kongen av strømmepinner med sin lille Chromecast, men nå kan de få en solid utfordrer.

Blant andre The Verge viser til en YouTube-video lagt ut av redaktøren av IT-nettstedet Petri, Brad Sams, hvor han hevder at Microsoft skal vise frem minst to strømmeprodukter på den store spillmessen E3 i juni.

Chromecast-aktig

Ikke mange detaljer foreligger ennå, men ifølge kilder som The Verge har vært i kontakt med skal den ene strømmepinnen være en Chromecast-lignende enhet som blant annet er i stand til å strømme Xbox One-spill fra konsollen til en TV som befinner seg et annet sted i huset.

Den ene strømmepinnen skal visstnok gjøre det mulig å strømme Xbox One-spill til andre TV-er.
Barone Firenze/Shutterstock.com

Pinnen vil altså være kompatibel med Xbox-håndkontrollen, men utover dette kan man bare spekulere i hvilke andre egenskaper den måtte ha.

Har også kraftigere pinne på gang

Den andre strømmepinnen Microsoft visstnok skal vise frem er også drapert i mystikk inntil videre, men ifølge Sams er det sannsynlig at denne vil ha mer avansert funksjonalitet med maskinvare til å kjøre spill på egen hånd.

Som The Verge peker på har Microsoft tidligere hatt planer om en «Xbox TV», som kanskje nå har manifestert seg som denne nye pinnen. Med tanke på den tette integreringen av Windows 10 mot Xbox-plattformen, kan det være at tanken bak den nye pinnen er å kjøre apper og spill fra Windows Store.

Alt er imidlertid ennå spekulasjoner, og mer vil vi altså trolig få vite på E3-messen neste måned.

Her er et mer kreativt konsept fra Microsoft: Denne teknologien lar deg svømme mot virtuelle konkurrenter »

(Via The Inquirer)

annonse