Til hovedinnhold

– Nexus 6 blir en lettversjon av LG G3

Nå går ryktene om neste Nexus.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Finn Jarle Kvalheim
De nye ryktene hevder at Nexus 6 vil ha mye til felles med LGs kommende toppmodell, G3. Akkurat slik dagens Nexus 5 har mye til felles med G2 (til venstre i bildet).Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Ryktebørsen sover aldri, og Googles serie med Nexus-telefoner er et yndet objekt for den stadige strømmen av nye påstander. Sist i rekken, så langt, er påstanden om at LG vil produsere også Nexus 6, og at den vil bli en litt nedskalert utgave av selskapets egen toppmodell.

Ryktene er kanskje ikke så oppsiktsvekkende. Hvis de stemmer er det tredje gang en Nexus-lansering foregår akkurat slik. Nexus 4 hadde sitt motstykke i Optimus G, og dagens Nexus 5 har en svært lik telefon i LG G2.

Les testen av LG og Googles Nexus 5

Hva med Lenovo?

Det har likevel også gått rykter om at neste generasjon Nexus ville bli produsert av Lenovo. Vi har heller ikke sett samme selskap lage fler enn to Nexus-varianter tidligere.

Det er Gizmodo i Tyskland som mener å vite at det heller ikke denne gang ligger an til noe bytte bort fra LG. Kilden er like ullen som vanlig, for denne typen rykter. Det dreier seg altså om en anonym person som skal ha kjennskap til Googles planer.

Basert på LG G3

Telefonen Nexus 6 i så fall vil bli basert på, er ventet å bli LGs G3. Også G3 lever i stor grad et liv på ryktebørsen i dag. LGs neste toppmodell, arvtakeren til G2, er ifølge enkelte rykter ventet å dukke opp i juni en gang. Det er i så fall to måneder tidligere på året enn dagens toppmodell, som ble lansert i august.

Ryktene vil ha det til at skjermen får en oppløsning på hele 2560 x 1440 piksler og en ny 64 bits systembrikke.

Tidligere nedskaleringer

Akkurat hva som ligger i påstanden at den blir noe nedskalert, er foreløpig ukjent. På LGs Nexus-modeller så langt, har vi imidlertid sett litt mindre skjermer, noe mindre batteristørrelser, og der Optimus G støttet minnekort, gjorde Nexus 4 det ikke.

Foreløpig er det ikke kjent akkurat når Nexus 6 vil dukke opp, men Google har selv annonsert at lanseringen vil skje i løpet av andre halvår.

Les også: Kan denne katta være første hint om LG G3?

(Kilde: gizmodo.de via phonearena.com)

annonse