Til hovedinnhold

Flere nye detaljer om LGs neste toppmodell lekket

LG G3 kan få heftig skjerm, og muligens åttekjernet systembrikke.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Denne skjermdumpen fra en ytelsestest viser mange detaljer om det som skal være LGs neste toppmodell.Foto: lgg3.com

Ryktebørsen trenger alltid noe å jobbe med, og med to av årets største lanseringer unnagjort allerede, har turen kommet til LG. Det er ventet en oppfølger til deres toppmodell G2, i løpet av mai, eller juni. Navnet vil bli G3, ifølge ryktene.

Heftig skjerm

Så langt går ryktene om denne telefonen mest på skjermoppløsning, og systembrikke. Skjermen har det allerede dukket opp referanser til på LGs egne nettsider. Her skal det dreie seg om hele 2560 x 1440 piksler. Det stod ikke i den opprinnelige lekkasjen, men Phonearenas kilder mener det handler om en 5,5 tommer stor skjerm.

Det vil i tilfelle gi den en pikseltetthet på 538 punkter per tomme.

Hvis ryktene stemmer, kan dette være den samme skjermen som LG Display viste frem midt i august i fjor.

Les testen av LG G2

Åttekjernet systembrikke?

Frem til nå har ikke ryktebørsen gitt oss noen holdepunkter med tanke på den øvrige innmaten i LG G3. Skjermdumpene som har dukket opp de siste dagene viser at telefonen kan få litt spesiell innmat.

Her skal det nemlig være snakk om en heftig systembrikke fra kinesiske MediaTek. Deres MT6595-brikke er utstyrt med åtte prosessorkjerner. Fire av dem er ARMs Cortex A17-prosessorer, mens de andre fire er svakere Cortex A7-kjerner. Disse er satt i en såkalt big.LITTLE-konfigurasjon, der de kraftigste fire kjernene tar over når du trenger ekstra krefter. Til vanlig kjører brikkene på A7-kjernene, slik at den kan spare strøm.

Grafikkløsningen i brikken er i sjette generasjon PowerVR-serien. Nyeste generasjon går under navnet Rogue, og skal være svært rask.

MediaTek hevder at den nye systembrikken vil være tilgjengelig i ferdige produkter i løpet av andre halvår i 2014.

Toppmodell uten Qualcomm?

Hvis dette stemmer vil altså årets toppmodell fra LG teknisk sett være et svært annerledes dyr enn mange av sine konkurrenter. Qualcomms Snapdragon-brikker har tilnærmet total dominans i smarttelefonmarkedet nå, og de fleste av årets nye toppmodeller ventes å få enten Snapdragon 801-, eller Snapdragon 805-brikker.

Dette bildet skal stamme fra LGs kommende toppmodell.

Det er imidlertid verdt å merke seg at det skal være snakk om hele tre ulike varianter av LGs neste flaggskip. Det er modellen kjent som D850 som har dukket opp i den nyeste lekkasjen. Dette skal være modellen den amerikanske operatøren AT&T skal selge.

I tillegg til D850 vil G3 ifølge ryktene komme med modellnumrene D851, og VS985. Sistnevnte skal være en spesialutgave for Verizon.

Vi har alt sett eksempler som skal komme fra kameraet i LG G3

(Kilde: phonearena.com)

annonse