Nyhet

Får LG G3 sju nye avleggere?

Ryktebørsen koker over om nye LG-telefoner.

LG G3 Beat dukket opp under en mobilmesse i Kina.Foto: pcpop.com

At LG forsøker å bredde sin toppserie kommer kanskje ikke som noen overraskelse. Selskapet lanserte tross alt en mini-utgave av toppmodellen G2 i fjor. Det som kanskje overrasker mer er at det i år kan komme hele seks ulike varianter av den nye toppmodellen, G3, på markedet.

Les testen av LG G3 »

Ulike modeller, eller operatørvarianter?

Selskapet har fått varemerkeregistrert navnene G3 Lite, G3 Vigor, G3 Vista og G3 Beat. Sistnevnte dukket nylig opp på LGs område under en messe i kina. Telefonen er litt mindre, og svakere spesifisert, enn dagens G3. Nettstedet phonearena.com spekulerer i om G3 Lite er årets miniversjon av toppmodellen, men G3 Beat kan også fylle en slik rolle.

Det er også en mulighet at de mange navnene enkelt og greit er litt ulike G3-varianter, på vei til amerikanske operatører. Det er svært vanlig at operatørene selger såvidt forskjellige telefoner med sin egen logo på i USA.

G3 Prime blir godkjent

Skjermdump fra det amerikanske patentkontorets nettsted, som lister ett av navnene LG har søkt varemerkebeskyttelse for.

Ved siden av de fire navnene, har enda et G3-navn dukket opp hos et sertifiseringsorgan. G3 Prime har nemlig fått Bluetooth-sertifisering, og dermed får ryktemakerne som venter på en enda bedre spesifisert G3-modell vann på møllen. Nå er det ikke mange spesifikasjonene G3 kan forbedres på i utgangspunktet, men en av egenskapene mange venter på er Qualcomms nye Snapdragon 805-brikke, som foreløpig bare er annonsert i Samsungs ekstreme Galaxy S5-modell i Korea.

Slik ser innholdet i User Agent-filen som omhandler LG G3 Stylus ut.Foto: mylgphones.com

Sist av de nye navnene er LG G3 Stylus. Det har dukket opp en såkalt User Agent-fil for denne telefonen på LGs egne nettsider. En slik fil beskriver grunnleggende egenskaper ved en enhet, slik at innhold kan presenteres riktig.

Kan bli et hektisk år for LG

I filen for G3 Stylus står det at modellnummeret vil være LG D693, og at den vil få en skjermoppløsning på 960 x 540 piksler. Foreløpig er det det som er kjent omkring G3 Stylus, men skjermoppløsningen alene er nok til å antyde at denne vil havne i den litt rimeligere enden av mobilutvalget.

Avhengig av om LG også velger å slippe en egen G3 Mini-variant ved siden av disse, kan det altså ligge an til å komme hele sju nye mobiler i serien.

Ryktebørsen venter dessuten på en oppfølger til den fleksible brettmobilen LG G Flex, som så langt har vært kjent under kodenavnet «Liger». Den kan du lese mer om her »

(Kilder: phonearena.com 1, 2)

Les også
LGs toppmodell friskmeldt
Les også
LG slipper enda en versjon av toppmodellen
Les også
Enda en utgave av LG G3
Les også
LG inn på NetComs bestselgerliste
Les også
Kompaktutgaven av LG G3 er lansert
Les også
LG G3 får en mer kompakt oppfølger
Les også
LG G3: LG G3 er en av årets aller beste mobiltelefoner
Les også
– Nexus 6 blir en lettversjon av LG G3
annonse