Tek.no

Nyhet

Dette skjermbildet skal komme fra LG G3

Mange nye detaljer om LGs neste flaggskip har lekket.

11 Apr 2014 13:54
Dette skal være et skjermbilde fra LGs kommende toppmodell.Foto: lgg3kopen.nl
LG G2 har stor skjerm i en relativt kompakt innpakning. Den har også meget god batterikapasitet. Det gjør oss ekstra spente på oppfølgeren.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

LGs G2 ble lansert i fjor høst, og imponerte oss stort da vi testet den. Nå er det mange som venter på neste generasjon toppmodell fra LG, og de siste dagene har det dukket opp et skjermbilde som skal være hentet fra LG G3.

Bildet er lavoppløst, og har etter all sannsynlighet blitt skalert kraftig ned. Men, det vi kan se er en langt flatere design. Dette er i tråd med det både Google selv har gjort med Android, og det vi har sett fra Samsung i nye Galaxy S5.

Les også: Test av LG G2

Kan være humbug

Det er imidlertid svært usikkert hva bildet egentlig viser. Det kan like fort være snakk om et nedlastbart designtema, kjørt på en hvilken som helst telefon, eller rett og slett en utålmodig designer som har laget et forslag.

Foreløpig er det ukjent når en eventuell LG G3 vil bli lansert, men det har gått rykter om at den vil dukke opp tidligere på året enn forgjengeren, som ble lansert i august i fjor.

Les også: Kan denne katta være første hint om LG G3?

Lager egen systembrikke

Nå skal også LGs egenutviklede systembrikke være nært i emning. Brikken har så langt gått under navnet Odin, og skal være basert på ARMs big.LITTLE-arkitektur. Det betyr at den har fire Cortex A15-kjerner, og like mange Cortex A7-kjerner. Den bruker ikke alle åtte samtidig. I stedet veksler den mellom de høytytende A15-kjernene, og de svakere men svært energieffektive A7-kjernene, etter behov.

Det hevdes at LG samarbeider med den kinesiske fabrikanten TSMC om produksjonen av brikkene. TSMC er også involvert i brikkeproduksjon for Apple.

Brikken dukket opp i ytelsestester i fjor. Til tross for å være klokket til bare 1 GHz, gjorde den det påfallende bra sammenliknet med de heftigste systembrikkene som var på markedet den gang – de fleste med rundt dobbelt så høy klokkehastighet.

Slik ser innholdet i filen som ligger ute hos Sprint ut. Trykk for stor versjon.

Stor lekkasje fra operatør

Det er sannsynlig at brikken kan få et vesentlig ytelseshopp om klokkehastigheten økes, men til tross for dette sier de siste ryktene at Odin mest sannsynlig vil havne i rimeligere modeller fra LG. Dermed virker det lite trolig at den dukker opp i LG G3.

De ryktene som har gått om LG G3 så langt, inkluderer en 5,5 tommer stor skjerm med en oppløsning på hele 2560 x 1440 piksler. Så langt er det bare de kinesiske mobilprodusentene Oppo og Vivo som har lansert telefoner med så høy skjermoppløsning.

Disse ryktene synes nå «bekreftet» av en lekket fil på nettsidene til den amerikanske teleoperatøren Sprint. Her refereres det til denne skjermen, samt en rekke andre detaljer om den nye telefonen.

Hva slags systembrikke får den?

På innsiden har det lenge blitt spekulert i at LG G3 ville bli utstyrt med en Snapdragon 805-brikke fra Qualcomm. I stedet kan det se ut til at den vil kjøre enten Snapdragon 800, eller Snapdragon 801. I filen er det referert til M8974 med en rekke bokstaver etter. Det kan være snakk om MSM8974A, MSM8974AB, eller MSM8974AC. De to siste variantene er Snapdragon 801-utgaver.

Foreløpig er Snapdragon 805 kun kjent under APQ8084-navnet, men Qualcomm er kjent for å oppdatere navnepolitikken sin hyppig, så foreløpig er vi litt i tvil om hva den siste lekkasjen betyr for akkurat dette punktet.

Ellers vil telefonen få 3 gigabyte med RAM, og ifølge den lekkede filen skal det også være plass til minnekort. Også dette er litt usikkert. LGs G2 kom nemlig i flere utgaver, der en av dem hadde støtte for minnekort. Den som kom til Norge hadde det ikke.

Les også: Vi prøvekjørte LG G Pro 2

(Kilder: gsmarena.com, phandroid.com, pocketnow.com, gsmarena.com, gsmarena.com)

Les også
Nye skjermbilder fra LG G3 har lekket
Les også
Er dette LGs nye G3?
Les også
– Nexus 6 blir en lettversjon av LG G3
Les også
Vi har prøvd LGs monstermobil
Les også
LG G2: Endelig en vaskeekte toppmodell fra LG
annonse

Les også