Tek.no

Nyhet

G3-brukere i Asia og USA klager over byggekvalitet

LG: – Ingen slike problemer registrert i Norden.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
22 Aug 2014 17:45Først publisert 22 Aug 2014 10:16
annonse

LGs toppmodell G3 har stort sett fått skryt siden den dukket opp på markedet. Nå er det imidlertid en del brukere som klager over at byggekvaliteten ikke holder mål. En rekke telefoner skal ha fått sprekker rundt mikrofonen på bunnen av telefonen.

Oppdatert: Vi har fått tilbakemelding fra LG om at denne problematikken ikke er kjent i Norden. Heller ikke globalt har selskapet merket seg dette som noe problem. LGs hovedkontor jobber videre for å finne ut av saken sammen med mobilverkstedene.

Kan skyldes en litt vrien ladekontakt

Slik ser sprekkdannelsen ut når den oppstår, på ett av flere bilder som er sendt inn av brukere som rapporterer om problemet.

Mer

Det er nettstedet gsmdome.com som rapporterer om problemene, og de skal ha fått inn henvendelser fra Indonesia, Hong Kong, India og USA om problemet. De spekulerer i at problemet kan skyldes at USB-porten, som er plassert rett ved siden av, er litt vrien å bruke. Tanken er at hvis brukerne ikke får USB-kontakten på plass på en enkel måte, begynner de kanskje å presse hardt på kontakten, slik at plasten rundt sprekker.

annonse

Selve sprekkdannelsen ser ut til å skje som en rett linje ut fra mikrofonen mot baksiden og den delen av rammen som skråner inn mot skjermen.

LG G3 selges i alle verdensdeler, men som litt forskjellige telefoner. Den koreanske utgaven har for eksempel innebygget TV-antenne. Foreløpig er det ikke kjent om problemet også kan slå ut på europeiske modeller. Det er heller ikke kjent om sprekkdannelsen kan gi noen problemer med praktisk bruk av telefonen, eller om de sprer seg over tid.

Problemene diskuteres i flere nettfora, men LG har så langt ikke kommentert dem.

Koble til ladepluggen på skrå

Da vi testet LG G3 la vi også merke til at USB-kontakten kan være litt vrien å få på plass om man forsøker å trykke pluggen rett inn, slik man gjør på de fleste telefoner. Vi trakk likevel ikke for dette siden problemet for oss forsvant ved å konsekvent sette inn USB-pluggen litt på skrå, i stedet for bent inn.

annonse

Les testen av LG G3 her »

Har du merket noe til disse problemene, og synes du ladekontakten er vanskelig å bruke? Syng ut i forumtråden under.

(Kilde: gsmdome.com)

Les også
LGs toppmodell friskmeldt
Les også
LG G3
Les også
VIDEO: Slik er LG G3 i bruk
Les også
Her er den nye USB-kontakten som går begge veier
Les også
– Nexus 6 blir en lettversjon av LG G3
annonse

Les også