Nyhet

Nå kommer Nexus 5 til Norge

Om rundt to uker kan du kjøpe Googles nyeste referansemobil.

I går kveld lanserte Google og LG sin nyeste Nexus-modell sammen. Det er alltid litt uvisshet i etterkant av Nexus-lanseringer – produktene kommer nemlig ikke alltid til Norge.

Det gjør imidlertid Nexus 5, men den kommer til å koste.

I USA selges den nemlig i en utgave med 16 gigabyte lagringsplass til omtrent 2100 kroner, før lokale avgifter. De lokale avgiftene er riktignok ganske lave sammenliknet med her hjemme, og pleier å ligge på 9-10 prosent.

Nexus 5 kommer med Android 4.4 KitKat - her er det som er nytt »

Google Nexus 5.Foto: Google

Dobbel pris, men fortsatt rimelig

Når den kommer frem til norske butikker vil den ha en veiledende utsalgspris på 4300 kroner. Dermed legger den seg faktisk noe over LGs andre toppmodell, G2, til tross for at Nexus 5 har noe svakere spesifikasjoner.

Det skal likevel sies at en pris på ned mot 4000 kroner fortsatt er ganske lavt. Nesten alle andre telefoner på markedet med tilsvarende spesifikasjoner, har en prislapp som starter et greit stykke over 4500 kroner, og ingen av dem gir deg ren Android, med raske oppdateringer direkte fra Google.

Telefonen er ventet å rulles ut i de nordiske landene fra midten av november. Verdt å få med seg er det at nettbutikken komplett.no allerede har tyvstartet salget, og ligger et par hundrelapper under veiledende pris.

Synes du det er for dyrt? Sett opp prisvarsling i vår Prisguide-tjeneste,
så får du en e-post når prisen faller »

Les mer om Nexus 5 her »

Les også
– Nexus 6 blir en lettversjon av LG G3
Les også
Ren Android har blitt spennende igjen
Les også
Dette er nytt i Android 4.4
Les også
Nexus 5 er lansert
Les også
Blir Nexus 5 lansert 31. oktober?
annonse