Til hovedinnhold

Apple-fabrikk kan komme med egen iWatch

Foxconn viste smart armbånd med trådløs oppkobling mot iPhone.

Want China Times / Lu Chia-Ching

Den Taiwanske elektronikkfabrikken Hon Hai Precision Industry viste på onsdag et nytt elektronisk armbånd som kan kobles trådløst til Apples iPhone, ifølge Want China Times.

Fabrikken er mest kjent for merkenavnet Foxconn, og produserer blant annet Apples iPhone- og iPad-produkter, i tillegg til produkter for en rekke andre store elektronikkmerker.

Sjekker helsa

Computerworld skriver at det nye armbåndet skal kunne måle en rekke ting, som puls og åndedrett, og til og med brukerens humør, i tillegg til at den kan brukes til å sjekke innkomne telefonsamtaler og Facebook-meldinger. Armbåndet ble vist frem på et møte med aksjonærene.

En demo av armbåndet viste ifølge Computerworld at det etter tre minutters bruk vil gi en tilbakemelding til brukeren om hvor god helsen er, og hvordan humøret ditt er.

Les også vår test av smart-armbåndet Jawbone Up

Hvis målingene som gjøres ikke er optimale, vil armbåndet kunne foreslå hva du kan gjøre for å komme i bedre form. Styreformann Terry Gou i Hon Hai sier at Foxconn har planer om å legge til nye funksjoner som for eksempel fingeravtrykkskanning, som skal kunne brukes i forbindelse med registrering av helseopplysninger.

Venter klokke fra Apple

Det er ikke klart når produktet vil bli lansert, men Gou sa på møtet at teknologien i armbåndet vil kunne bli brukt i smartklokker.

– Har du et produkt som dette, kan du beholde telefonen i lommen og likevel enkelt sjekke alle mulige meldinger på klokken, sa Gou.

Mange analytikere har nylig sagt at de tror Apple vil lansere smartklokke i løpet av året. Dette for å ta opp konkurransen med Google i markedet for såkalte "wearable devices", smarte elektroniske enheter brukeren bærer på seg. Det begynner å nærme seg lansering av smartbrillen Google Glass, og det går også rykter om at Google vil lansere en smartklokke senere i år.

Les vår test av den italienske smartklokken I'm Watch her

(Kilde: Computerworld, Want China Times)

annonse