Til hovedinnhold

Sony med vanntett NFC-smartklokke

SmartWatch 2 snakker med Android-mobilen din.

Sony

Sony har lenge hatt en smartklokke, Sony Smartwatch, men på tirsdag denne uken lanserte selskapet en oppdatert modell – SmartWatch 2.

SmartWatch 2 ligner på den første SmartWatch-modellen, men har naturligvis fått bedre spesifikasjoner. Klokken har blant annet fått en litt større skjerm, opp fra 1,3 til 1,6 tommer – og oppløsningen på skjermen er økt til 220 x 176 punkter. Oppløsningen på den gamle modellen var 128 x 128 punkter. Med større skjerm, er også rammen rundt skjermen blitt smalere. Skjermen skal også fungere bedre i sollys.

Enklere oppkobling

Den nye klokken har fått NFC-støtte, slik at du skal kunne pare den med en Android-mobil ved å holde telefonen inntil klokken. Det er gjort forbedringer i brukergrensesnittet, og klokken kommer med flere forhåndsinstallerte apper. Brukergrensesnittet på klokken skal ligne mer på brukergrensesnittet til en Android-mobil.

Ifølge Sony har batteritiden blitt bedre, og det er nå mulig å lade via en standard micro-USB-kabel, i stedet for en proprietær ladekabel som man måtte bruke tidligere. Batteritiden skal være på mellom tre og fem dager.

Klokken er for øvrig vanntett (IP57). Den fungerer kun mot Android-mobiler, ikke iPhone. Men kompatibiliteten med ulike Android-mobiler – også fra andre produsenter enn Sony – skal ha blitt bedre enn på den forrige modellen.

Klokken vil bli tilgjengelig over hele verden fra september 2013, ifølge Sony. Pris er ukjent, men bestiller du prisvarsel på Prisguide.no får du beskjed så snart klokken får pris i Norge.

Les også om at smart-dingser nå får bedre støtte i Android

Her kan du se en video fra Sony som viser SmartWatch 2:

(Kilde: The Verge, Techcrunch)

annonse