Til hovedinnhold

Her er Sonys helt nye mobilserie – Xperia X

Får den kraftigste mobilprosessoren og bedre kamera.

Sony

Sony lanserte i dag en helt ny telefonserie, Xperia X. Lanseringen fant sted på den store teknologimessen Mobile World Congress i Barcelona.

Serien består av tre modeller: Xperia X, Xperia X Performance og Xperia XA. X Performance er toppmodellen, mens XA er mellomklassemodellen.

Xperia X og X Performance kommer med en 5-tommers skjerm med 1080p-oppløsning, mens XA har en 5-tommer med 720p.

Kameraet forutser hvor det bør fokusere

Sony Xperia X (bildet), XA og X Performance fås i fire ulike farger.
Sony

I løpet av den 25 minutter korte pressekonferansen fokuserte Sonys toppsjef Hiroki Totoki spesielt på kameradelen i Xperia X. Ifølge Sony har Xperia X og Xperia X Performance neste generesjon Xperia-kamera, utstyrt med en helt ny «Predictive Hybrid Autofocus». Dette er en ny løsning som skal følge med på motiver i bevegelse og forutse hvor fokus bør være. Løsningen er utviklet i samarbeid med ingeniørene som står bak Sonys Alpha-kameraer. Du velger hva som er motivet ditt, så vil kameraet forutse bevegelsen til motivet slik at fokus er på riktig sted når bildet blir tatt.

Kameraet i X og X Performance benytter en 23 megapiksel Sony Exmor-bildebrikke, mens XA har et 13 megapiksel kamera.

Batteritid var også noe som ble fremhevet spesielt. Skal vi tro Sony så varer batteriet på X-modellene i opptil to dager, takket være smart batterisparing. En ladeteknologi fra Qnovo skal gi både kjappere lading og bedre batteritid.

Xperia X kommer med en Snapdragon 650-brikke, mens toppmodellen Xperia X Performance inneholder en Snapdragon 820 – som er en av de kjappeste systembrikkene på markedet akkurat nå. XA har en MediaTek MT6755-prosessor.

Både X, XA og X Performance har glass som er avrundet ut mot kanten – eller 2,5D-glass, som det gjerne kalles. Telefonene vil komme i fire ulike farger: hvit, Graphite Black, Lime Gold og Rose Gold. Til hver modell finnes de ulike typer mobilcovere i matchende farger.

Xperia X kommer i salg i månedsskiftet mai/juni med en anbefalt pris på 5800 kroner, Xperia XA kommer i juni og vil koste rundt 3000 kroner, mens Xperia X Performance vil koste ca. 7000 kroner når den kommer i juni/juli.

Nytt tilbehør

Sony Xperia Ear.
Sony

I tillegg til selve telefonene lanserte Sony fire nye produkter og konsepter som en del av Sonys visjon for hvordan kommunikasjon skal foregå i fremtiden. De fire produktene er Xperia Ear, Xperia Eye, Xperia Projector og Xperia Agent.

Det mest håndfaste produktet akkurat nå, er Xperia Ear. Dette er et Bluetooth-håndfrisett som også kan gi deg nyttig informasjon – for eksempel om kommende avtaler i kalenderen din, værmeldinger eller nyhetsoppdateringer. Xperia Ear har talestyring, slik at du for eksempel kan be den om å ringe opp noen, gjøre et søk på Internett, eller starte GPS-navigasjon.

Xperia Ear er vanntett og skal komme på markedet til sommeren.

Konkurrenten LG lanserte noe utenom det vanlige:
LG G5 er selskapets første modulære mobiltelefon »

Tre av produktene på konseptstadiet

Xperia Eye.
Sony

Xperia Eye er foreløpig på konseptstadiet, og er et lite og kompakt vidvinkelkamera du kan feste på klærne eller henge rundt halsen. Kameraet bruker ansikts- og stemmegjenkjenning til å ta bilder, slik at du automatisk kan få lagret viktige øyeblikk i livet ditt.

Xperia Projector.
Sony

Xperia Projector er også på konseptstadiet, og er en projektorteknologi hvor du kan projisere et bilde på en vegg. Bildet vil fungere som en touchskjerm, akkurat som skjermbildet på mobilen.

Xperia Agent.
Sony

Det siste konseptet er Xperia Agent, som er Sonys visjon for en personlig, digital assistent – med integrert kamera og projektor. Assistenten vil svare på talekommandoer og gester, gi deg nyttig informasjon, og kunne styre ulike apparater hjemme hos deg.

Tek.no er tilstede på MWC.
Du finner alle nyhetene og sniktittene fra MWC 2016 på vår samleside »

annonse