Til hovedinnhold

Her er mai-mobilene

Samsung og Sony med nye mobiler i butikkene denne måneden.

Shutterstock / montasje av produsentbilder

Ny måned, nye mobiler. Det er riktignok ikke så veldig mange nye mobiler som er på vei ut i butikkene nå i mai, etter at vi i april fikk spennende modeller som blant annet HTC 10 og Huawei P9.

Helt tørke er det imidlertid ikke. Her er de viktigste nye modellene som ventes i butikkene i løpet av mai.

Samsung

Galaxy J3 (2016 edition – SM-J320)

Samsung

Samsung Galaxy J3 er en ny telefon i prisklassen under 2000 kroner. Telefonen har en 5-tommers Super AMOLED-skjerm med oppløsning på 720 x 1280 punkter og en firekjerners prosessor på 1,2 GHz.

Det er 16 GB lagringsplass, som kan utvides med et MicroSD-kort om du vil. Hovedkameraet har en oppløsning på 5 megapiksler, mens frontkameraet er på 2 megapiksler.

Finn beste pris på Galaxy J3 på Prisguide.no » (kommersiell partner)

Galaxy J5 (2016 edition – SM-J510)

Samsung

Også Galaxy J5 koster godt under 2000 kroner. Den er i likhet med J3 utstyrt med en 5-tommers Super AMOLED-skjerm med oppløsning på 720 x 1280 punkter. Prosessoren er en 1,2 GHz firekjernersprosessor.

J5 har imidlertid fått et bedre kamera enn J3, og kommer med et 13 megapiksel hovedkamera med blender f/1.9. Frontkameraet er på 5 megapiksler, og både det fremre og det bakre kameraet er ustyrt med blits.

Telefonen kommer med appen Smart Manager, som gjør det enklere å holde oversikt over batteristatus, lagring og minnebruk, og gir deg tips om apper som bruker mye batteri.

Finn beste pris på Galaxy J5 på Prisguide.no » (kommersiell partner)

Sony

Xperia X

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Sonys nye Xperia X er nok en av de telefonene flest venter med spenning på denne våren. Telefonen finnes i flere versjoner‚ X, XA og X Performance. Det er den vanlige X-modellen som kommer nå i mai, så vil flaggskipet X Performance komme rundt én måned senere.

Xperia X har bakside i aluminium og på innsiden finner vi en Qualcomm Snapdragon 650-systembrikke med seks prosessorkjerner. Når X Performance kommer i juni vil denne være utstyrt med en Snapdragon 820-brikke.

Skjermen er fem tommer stor, med en oppløsning på 1080 x 1920 punkter – altså «Full HD». Det er 32 GB lagringsplass, som kan utvides med et MicroSD-kort om det skulle bli for lite.

Ifølge Sony skal kameraet på 23 megapiksler være det raskeste noensinne, og telefonen går fra standbymodus til fotografering på 0,6 sekunder. Også autofokusen skal være rask. Sony har også spandert på seg et høyoppløst frontkamera med oppløsning på 13 megapiksler.

Les vår sniktitt på Sony Xperia X »
Vi testet kameraet i Xperia X mot konkurrentene i en japansk hage »
Finn beste pris på Sony Xperia X i Prisguide.no » (kommersiell partner)

annonse