Nyhet

HTCs nye mobiler er full av flekker

Lanserte tre nye mellomklassemodeller på Mobile World Congress.

Mobilmessen Mobile World Congress 2016 (MWC) avholdes i disse dager i Barcelona, og det betyr at bortimot alt som kan krype og gå av mobilprodusenter er i gang med å lansere nye mobiler.

Sist ut i rekken er HTC, som har lansert ikke bare én, men tre nye modeller i Desire-serien – HTCs mellomklasse-satsing.

De tre har fått navnene HTC Desire 825, Desire 630 og Desire 530, og spesielt de to første modellene har en rekke spennende funksjoner og teknologi innabords.

Samtlige tre har imidlertid fått et nokså spesielt utseende – nemlig en bakside dekket av det HTC selv kaller for en «micro splash»-effekt.

HTC Desire 825 – stor skjerm og stereo-høyttalere

Slik ser HTC Desire 825 ut, i all sin prakt.
Slik ser Desire 825 ut i svart og rød utgave.

Desire 825 er ikke uventet storebroren av de tre, og kan skryte av en skjerm på 5,5 tommer. Denne skjermen er imidlertid utstyrt med en litt skuffende HD-oppløsning på 1 280 x 720 piksler, som betyr at du ikke vil måtte se spesielt godt etter for å få øye på enkeltpiksler.

Nuvel. Det er også et par riktig gledelige høydepunkter, og det første av disse er at HTC etter forsømmelsen i HTC One A9 har gitt oss tilbake stereohøyttalerne på forsiden av telefonen.

Disse har de attpåtil utstyrt med både BoomSound- og Dolby-sertifisering, samt også et «Hi-Res Audio»-stempel. Dette skal ikke bare bety bedre lyd ved høytspilling, men også ved bruk av ørepropper. Derfor skal det også følge med et par riktig så heftige «Hi-Res»-ørepropper i esken – uten at dette er spesifisert mer nøyaktig av HTC.

Ellers ser hele spesifikasjonskartet slik ut:

 • Skjerm: 5,5 tommer, 1 280 x 720 piksler
 • Prosessor: Snapdragon 400 (fire kjerner, 1,4 GHz)
 • Minne (RAM): 2 GB
 • Hovedkamera/Frontkamera: 13 + 5 megapiksler
 • Batteri: 2 700 mAh
 • Lagringsplass: 16 GB (kan utvides med minnekort)
Baksiden i svart og blå utgave.

Utseendemessig blir 825 en relativt enkel sak. Her er det avrundede hjørner og ramme, og en kliss flat bakside – alt sammen i plastmaterialet polykarbonat. Dette er samme type stoff som vi kjenner fra blant annet Lumia-telefonene.

På baksiden er det tre ting som bryter med den rene flaten: en diger HTC-logo, kameraet og blitsen. De to sistnevnte er plassert øverst til venstre, og selve kameradelen stikker litt ut av telefonen. Det er kun på høyresiden vi finner knapper, i form av en av/på-knapp og volumbryterne.

Av/på-knappen markeres av telefonens fargetema, som også går igjen i den øverste høyttaleren foran. Utover dette finner vi kun HTC-logoen og tre markører under skjermen for de tre knappene på fremsiden.

HTC Desire 825 fås i fargene svart, blå og hvit, med forskjellige fargefinisher oppå.

HTC Desire 630 – samme mobil, mindre innpakning

Slik ser HTC Desire 630 ut.

Den mellomste broren i familien, Desire 630, er i praksis nøyaktig samme telefon som Desire 825 – bare i mindre innpakning. Det betyr at du også her får både stereo-høyttalere og BoomSound, Hi-Res-lyd, Hi-Res-ørepropper og Dolby-sertifisering.

Desire 630 og 530 kommer i fire forskjellige farger.

Ikke uventet er skjermen krympet noe, ned fra 5,5 til 5 tommer, men det samme kan ikke sies om oppløsningen. Dermed får du også her 1 280 x 720 piksler til rådighet – en oppløsning som gjør seg langt bedre på en overflate av denne størrelsen. Dermed burde det faktisk være en skarpere skjerm i 630 enn i 825.

Batteriet er også – naturlig nok – mindre, og måler i 630 ikke mer enn 2 200 mAh. For noen kan det være interessant å vite at 630 selges med støtte for såkalt «tvilling-SIM», altså muligheten til å bruke to SIM-kort samtidig.

Dermed ser altså hele spesifikasjonslisten slik ut:

 • Skjerm: 5 tommer, 1 280 x 720 piksler
 • Prosessor: Snapdragon 400 (fire kjerner, 1,4 GHz)
 • Minne (RAM): 2 GB
 • Hovedkamera/Frontkamera: 13 + 5 megapiksler
 • Batteri: 2 200 mAh
 • Lagringsplass: 16 GB (kan utvides med minnekort)
Desire 630.

Designmessig er også store likheter med storebror Desire 825. Det betyr at du også her får en telefon bygget i polykarbonat, med avrundede sider og et utstikkende kamera bak. Bak er det nå også blitt plass til et par festehull for en reim.

Forsiden ser imidlertid noe mer annerledes ut, og høyttalerne har ikke lenger fargekoder. Her består de istedenfor av til sammen syv hull oppe og nede på telefonen. Nede er dessuten markørene for skjermknappene fjernet.

I motsetning til på 825 er også det som kanskje er lyssensoren flyttet fra siden av frontkameraet til et mer skjult sted vi ikke kan se tydelig på bildene.

HTC Desire 630 fås i fargene svart, blå, rød og hvit, med forskjellige fargefinisher oppå.

HTC Desire 530 – lik som 630, men kun utvendig

Slik ser HTC Desire 530 ut.

Minstemann i HTCs nye Desire-familie, Desire 530, ser kliss lik ut som Desire 630, men ellers er det lite som minner om storebroren. Her får du riktig nok fortsatt en 5-tommers skjerm med 1 280 x 720 piksler, men på innsiden ser det betydelig mindre spennende ut.

Her droppes den relativt ålreite Snapdragon 400-prosessoren til fordel for en betydelig slappere Snapdragon 210-brikke, og arbeidsminnet (RAM) reduseres til 1,5 GB. Også på kamerafronten kuttes det, ned fra 13 til 8 megapiksler.

Foruten stereohøyttalerne foran er også alt av godbiter på lyd-siden borte, sammen med Hi-Res-stempelet.

Ellers beholdes mye, også batteriet. Kombinert med slappere spesifikasjoner er det tenkelig at batteritiden vil bedres noe her.

Uansett: dette er den endelige spesifiksjonslisten for Desire 530:

 • Skjerm: 5 tommer, 1 280 x 720 piksler
 • Prosessor: Snapdragon 210 (fire kjerner, 1,1 GHz)
 • Minne (RAM): 1,5 GB
 • Hovedkamera/Frontkamera: 8 + 5 megapiksler
 • Batteri: 2 200 mAh
 • Lagringsplass: 16 GB (kan utvides med minnekort)

Designmessig ser telefonen helt fullstendig lik ut på utsiden som Desire 630.

HTC Desire 530 fås også i fargene svart, blå, rød og hvit, med forskjellige fargefinisher oppå.

Micro-USB, Android 6 og «micro splash»

Slik ser Desire 530 ut med prikkete bakside.

Hvis du har tittet på noen av bildene, så har du sikkert skjønt hva «micro splash» er – men vi forklarer det uansett. Dette er rett og slett bittesmå malingsflekker som HTC har påført hver telefon individuelt, slik at hver eneste modell skal være helt unik – ihvertfall på utsiden.

Dette gir dem – om ikke annet – et særpreget utseende, men hvor tiltalende det er i virkeligheten skal vi komme tilbake til i en eventuell test.

Om du skulle være ute etter et litt roligere utseende så leveres både Desire 825, 630 og 530 også i vanlige, ikke-flekkete versjoner.

Telefonene kan fås uten prikker også.

Samtlige av de tre telefonene kommer for øvrig med splitter ny Android, i form av Android 6 Marshmallow. Dette har den taiwanske produsenten vært flink med, og allerede med HTC One A9 i oktober i fjor fikk vi oppleve Android 6 i HTC Sense-drakt.

Ellers er det verdt å nevne at ingen av de tre nye mobilene vil bli utstyrt med den nye ladeinngangen USB Type-C, og altså må klare seg med vanlig Micro-USB-tilkobling. Dette er ikke så veldig overraskende med tanke på at dette er mellomklassemobiler, og utenom at du kan putte inn den nye tilkoblingen begge veier er det nok få som vil rynke på nesen av den «gamle» tilkoblingen.

Pris er foreløpig ikke kjent på Desire 630 og 825, men Desire 530 ventes til Norge i uke 11 til en veiledende pris på 2190 kroner.

Fikk du med deg denne?
TEST: HTC One A9 kunne ha vært en fantastisk telefon »

(Kilde: HTC)

Les også
– Vi dropper nattesøvnen for å gi deg en bedre mobil
Les også
Disse mobilene kommer i butikkene i mars
Les også
Hils på HTC Desire 530
Les også
Snart må du kanskje vinke farvel til app-menyen i Android
Les også
Her er Sonys helt nye mobilserie – Xperia X
Les også
HTCs VR-briller blir enda dyrere enn Oculus Rift
Les også
Samsung Galaxy S7 Edge: Samsungs nyeste flaggskip gir oss hakeslepp
Les også
Dette er LG G5 – kanskje den eneste toppmodellen med utskiftbart batteri
annonse