Til hovedinnhold
SniktittSony Xperia Projector

Projiserer planene dine på bordet, og lar deg redigere dem

Årets Sony-produkter er blant de merkeligste vi har støtt på.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Tek.no / Barcelona: Sony slapp en mengde mer eller mindre rare produkter under sin pressekonferanse nå på mandag. Ett av dem het Xperia Projector, og er blant konseptene vi ikke helt vet når kommer på markedet, sammen med Xperia Agent som vi allerede har skrevet om.

Det dreier seg om en en liten boks, litt større enn en vanlig fløtekartong, med høyttalere og projektor bygget inn. Men det er mer her, og det er det som gjør Xperia Projector interessant. Den kan nemlig registrere at du trykker på bildene den kaster fra seg på bordet.

Den kjenner deg

Mange ville prøve Xperia Projector på Sonys område.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Du kan altså redigere informasjonen den viser. Og her kommer vi til det andre som skiller dette fra en vanlig miniprojektor. Den baserer seg på intelligensen som Sony forsøker å dytte inn i Xperia Concept-serien. Dermed er det ditt liv og dine avtaler den strør om seg med foran seg på bordet.

Det hele var ganske responsivt. Mange av tilskuerne forsøkte å tegne små bilder i projeksjonen, og Xperia Projector reagerte på flekken, uten særlig forsinkelse. Det fortonte seg omtrent som å trykke på en berøringsfølsom skjerm, bare at det egentlig var snakk om et bord med en boks på.

Selve projeksjonen var ikke den største da Sony demonstrerte den. En firkant på størrelse med et A3-ark eller deromkring landet på bordet foran den. Vi vet ikke helt hvor stort den faktisk kan projisere, og Sony har heller ikke sagt mye om spesifikasjonene på den.

Kamera oppfatter «berøringer»

Projeksjonen kan du bruke som en vanlig berøringsskjerm.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Løsningen baserer seg på innebygget kamerateknologi og logikk i selve projektoren − som også kan gjøre tjeneste som en noenlunde normal underholdningsmaskin.

Den fungerer både som Bluetooth-høyttaler og picoprojektor, men er altså ment å være en selvstendig dings som fra tid tid til annen kobles til selskapets Xperia-telefoner.

Den lille boksen er portabel, og kan like gjerne projisere bildet på en vegg som på en bordplate.

Man kan se for seg mange bruksområder for Xperia Projector. Kanskje den kan stå på gangen, der du får dagens planer presentert før du går ut døren, eller muligens har den plassen sin på kjøkkenet der den kan foreslå kulinariske opplevelser. Kanskje man kan spille spill med den i stua? Den har jo sin egen maskinvare, og trenger ikke noen telefon for å kjøre programvaren sin.

Foreløpig er det meste ukjent

Dette blir i stor grad spekulasjoner, ettersom Sony altså har sagt veldig lite om dingsen. Men potensialet i saken er forholdsvis stort hvis produsenten gjør alt riktig. Igjen er det dog ganske langt frem før denne eventuelt havner på markedet, og veldig mye vil avhenge av hva den koster.

I dag må du betale ganske mye for en miniprojektor som er i stand til å vise høyoppløste bilder. De fleste av disse starter på rundt 3000 kroner. Vi mistenker at Xperia Projector neppe blir noe billigere, gitt at den skal ha maskinvare som tradisjonelt bor inni mobilen din ved siden av projektorteknologien.

Hvordan ville du ønsket å bruke Sonys nye projektordings? Syng ut i forumtråden under.

annonse