Ti nye mobiler på vei ut i butikkene i juni

Se hvilke mobiler som kommer i salg nå.

Ny måned betyr nye mobiler, og i juni er det noen virkelig interessante modeller på vei ut i butikkene.

Vi spurte alle de største mobilprodusentene om hvilke telefoner som kommer i butikkene i løpet av juni. Her er de nye modellene du kan glede deg til:

Huawei

P9 Lite

Huawei P9 Lite er en rimeligere versjon av Huawei P9, som vi testet i april. P9 Lite har mer eller mindre den samme designen som de andre to modellene i serien, P9 og P9 Plus. Det betyr at den har metallramme rundt sidene, og et bakdeksel som ser metall ut i forbifarten, men egentlig er plast.

Skjermen er en 5,2 tommer stor Full HD-skjerm, og telefonen er forholdsvis godt utstyrt. Operativsystemet er Android 6.0.

Vi kommer snart med en grundig test av Huawei P9 Lite.

Inntil da kan du lese testen av Huawei P9 »
Finn beste pris på Huawei P9 Lite på Prisguide.no » (kommersiell partner)

P9 Plus

Det er ikke sikkert Plus-versjonen av P9 rekker å komme i juni, men ifølge Huawei vil den komme en gang i overgangen til juli – så er du heldig kan det hende du kan sikre deg den før måneden er omme.

Som det går frem av navnet er P9 Plus en større utgave av Huawei P9. Telefonen kommer med en 5,5-tommers AMOLED-skjerm, en åttekjerners prosessor og Android 6.0. En ting som er litt spesielt er kameraløsningen. Her er det nemlig et dobbelt kamera på baksiden – hvor et eget gråtonekamera assisterer hovedkameraet.

Vi ga P9 Plus 9/10 poeng og Anbefalt-stempel da vi nylig testet telefonen.

Les testen av Huawei P9 Plus »
Finn beste pris på Huawei P9 Plus på Prisguide.no » (kommersiell partner)

LG

Stylus 2

Det mest spesielle med Stylus 2 er at telefonen kommer med innebygget DAB-mottaker. Dermed kan du høre på radio mens du er på farten. Telefonen har en 5,7-tommers skjerm og en skjermpenn som lar deg ta notater.

Vår test viser at Stylus 2 neppe vinner noen hastighetstester, men at den likevel er forholdsvis mye mobiltelefon for pengene.

Les testen av LG Stylus 2 »
Finn beste pris på LG Stylus 2 på Prisguide.no » (kommersiell partner)

K4

LGs rimelige K-serie ble annonsert på CES i Las Vegas i januar, og er nå på vei ut på det norske markedet. Den enkleste og billigste modellen heter K4, og vil få en prislapp på under 1500 kroner. Den har en 4,5-tommers skjerm, 8 GB minne og 4G.

Les mer om de nye LG K-modellene »
Finn beste pris på LG K4 på Prisguide.no »

K8

Dette er en litt bedre utstyrt modell, men vi snakker fortsatt om en telefon til under 1800 kroner. K8 kommer med en 5-tommers skjerm, en 1,3 GHz firekjerneprosessor, samt Android 6.0 Marshmallow.

Finn beste pris på LG K8 på Prisguide.no » (kommersiell partner)

K10

Den mest avanserte av K-modellene er K10, som du får for rett under 2000 kroner. Telefonen har en 5,3-tommers skjerm og en firekjernersprosessor på 1,2 GHz. Du får et 13 megapiksel hovedkamera og 16 GB lagringsplass.

Finn beste pris på LG K10 på Prisguide.no » (kommersiell partner)

X Screen

To modeller fra LGs nye X-serie, med X Cam til venstre og X Screen til høyre.

Dette er en mest spesielle av de nye telefonene som kommer fra LG i juni. I likhet med LG V10 har også X Screen to skjermer. Øverst til høyre, rett over den vanlige skjermen, er det en liten ekstraskjerm som alltid er på. Denne brukes blant annet til å få kjapp tilgang til de mest brukte appene, ta samtaler uten å måtte avbryte andre aktiviteter, spille musikk og sjekke ting som batteri, tid og dato - uten å måtte slå på selve telefonen.

LG X Screen har en 4,93-tommers hovedskjerm, 1,2 GHz firekjerneprosessor, 13 megapiksel hovedkamera og 16 GB lagringsplass.

Les mer om LG X Screen »
Få også med deg testen av LG V10 »
Finn beste pris på LG X Screen på Prisguide.no » (kommersiell tjeneste)

Samsung

Gear 360 har et kamera på hver side, og bildene fra dem kan syes sammen til en videostrøm som fungerer svært bra i VR-briller.

Samsung oppgir at både Galaxy J3 og J5 skal komme i butikkene i juni, men begge disse telefonene var med på mai-oversikten. Såvidt vi kan se var begge modellene også faktisk tilgjengelige i butikkene i mai – så derfor tar vi ikke dem med igjen på nytt nå.

Et annet produkt som kommer i butikkene i juni er VR-kameraet Samsung Galaxy Gear 360. Ingen mobiltelefon, riktignok – men likevel et såpass interessant produkt at vi velger å ta det med her.

Det vil også komme to nye farger på Galaxy S7; Pink Gold og Silver Titanium. Sistnevnte farge er det imidlertid kun Telenor-kundene som får.

Les vår sniktitt på Samsung Gear 360 »

Sony

Xperia E5

Denne telefonen er rykende fersk. Den ble lansert den 31. mai, men skal ifølge Sony være i butikkene allerede i løpet av juni.

Xperia E5 er en 4G-telefon basert på en firekjerners MediaTek MT6735-prosessor. Skjermen er 5 tommer stor, med 720p HD-oppløsning, og telefonen er utstyrt med et 13 megapiksel kamera.

Sony sier foreløpig ikke noe om pris i pressemeldingen, annet enn at den skal «passe for de som ønsker seg ytelsen, kamerateknologien og designet som forbindes med de mer avanserte modellene, til en rimeligere pris». I skrivende stund har den akkurat dukket opp på Prisguide til en pris på 2180 kroner.

Finn beste pris på Sony Xperia E5 i Prisguide.no » (kommersiell partner)

Xperia XA

Sony Xperia XA ble lansert under Mobile World Congress i Barcelona, og er den billigste modellen i den nye X-serien.

På denne telefonen har Sony trukket den 5 tommer store skjermen helt ut i kantene på telefonen, og i kombinasjon med svakt buede kanter, kjent som 2,5D-glass, gir den inntrykk av å være en slags lettversjon av Samsungs Edge-modeller. På innsiden finner du en åttekjerners prosessor, og telefonen er ellers utstyrt med et 13 megapiksel kamera.

Les sniktitten på Sony Xperia XA »
Finn beste pris på Sony Xperia XA på Prisguide.no » (kommersiell tjeneste)

Xperia X Performance

Sony Xperia X Performance er utstyrt med en ny type autofokus som automatisk forutser bevegelige motiver vil være.

Vi har allerede testet Sony Xperia X, men nå kommer endelig toppmodellen i serien, X Performance. Denne får en Snapdragon 820-systembrikke, som er en av de kraftigste du får akkurat nå.

Skjermen er 5 tommer stor og har 1080p-oppløsning, og telefonen er utstyrt med et 23 megapiksel kamera med Sony Exmor-bildebrikke. Kameraet har ifølge Sony en spesiell sporingsteknologi som gjør at det automatisk følger motiver i bevegelse.

Vi venter telefonen inn til test om ikke så lenge.

Les mer om Sony Xperia X Performance »
Finn beste pris på Sony Xperia X Performance » (Prisguide.no)

Les også
Hvor bra er egentlig kameraet i Moto G4 Plus?
Les også
LGs store mobil med skjermpenn har allerede fått en oppgradering
Les også
Fra og med 1. juli koster det mer å ha DSL via Telenor
Les også
Her er Sonys nye billigtelefon
Les også
Huawei P9 Plus: Huawei har sluppet en enda bedre P9
Les også
LG Stylus 2 har DAB-radio og TV
Les også
LG lanserer mobiler som byr på én god egenskap hver
Les også
Vi har sett nærmere på Sonys helt nye mobilserie
Les også
Her er Sonys helt nye mobilserie – Xperia X
Les også
Vi har sett nærmere på Samsungs nye Gear 360
Les også
LGs billige og lekre mobiler er på vei ut på markedet
annonse