Nyhet

Nå er det avslørt – Slik blir Android N og VR-plattformen «Daydream»

Kan bli starten på ekstremt kraftige mobiler.

Det gikk rykter om at Google skulle lansere en Oculus Rift-konkurrent på I/O-konferansen. Dette skjedde ikke, men i stedet dro Google sløret av sin satsing for å gjøre mobil VR-teknologi bedre. Dette skal de gjøre med en ny VR-plattform kalt «Daydream».

Daydream innebærer ifølge Google å legge til rette for en optimal, mobil VR-opplevelse, noe de skal gjøre på flere forskjellige måter.

Viste frem VR-håndkontroll

På maskinvaresiden lanserte Google som sagt ingen nye VR-briller. Som et ledd i Daydram har selskapet derimot lansert et referansedesign som andre produsenter skal benytte, og som blir vesentlig mer sofistikert enn Cardboard. Kanskje mer interessant er det imidlertid at Google også har designet en VR-håndkontroll som de viste frem på scenen.

Håndkontrollen registrerer bevegelser i alle retninger. Bildet er hentet fra demonstrasjonen under I/O-konferansen.

Kontrollen ligner utseendemessig litt på Apple TV-kontrollen, og kommer blant annet med innebygd sporingsteknologi som registrerer både hvor du peker og hvordan du beveger kontrollen, litt på samme måte som en Wii-kontroller. I motsetning til en Wii-kontroller trenger den imidlertid ingen infrarød sensor for å fungere.

VR-optimalisering i Android N

Et annet viktig ledd i Googles mobile VR-satsing er at VR-optimalisering skal bygges rett inn i nye Android N. Dette skjer i form av en ny «VR-modus» i operativsystemet, som skal legge til rette for en sømløs og behagelig VR-opplevelse på mobilen, samt best mulig utnyttelse av maskinvaren.

Google har i denne forbindelse også definert mobilspesifikasjoner som er påkrevd for best mulig VR-opplevelser, som omfatter minstekrav til prosessor, skjermoppdatering og sensorer. Google kunngjorde at blant andre Samsung, HTC, LG og Huawei har modeller underveis som vil ha VR-godkjennelsen.

Daydream-plattformen skal formelt lanseres til høsten, og det er ennå uvisst når forbrukere får glede av den.

I mellomtiden blir de mer avanserte VR-brillene stadig mer avansert: Disse brillene vil bli bedre enn både Rift og Vive »

Les også
Snart skal Google slippe massevis av påkostet VR-innhold
Les også
– Google jobber fortsatt med en Oculus Rift-konkurrent
Les også
Google skal la deg oppleve hele Internett i VR på mobil
Les også
Google advarer mot å kjøpe ny mobil nå hvis du vil ha VR
Les også
Google og IMAX skal lage «VR-kinoer»
Les også
Her styrer han smartklokken med fingerbevegelser i løse luften
Les også
Dette er et ekte VR-kamera for vanlige forbrukere
Les også
Dette uvanlige VR-hodesettet har puttet prosessoren i håndkontrolleren
Les også
Google har laget en helt sprø VR-opplevelse
annonse