Til hovedinnhold

Nå er det avslørt – Slik blir Android N og VR-plattformen «Daydream»

Kan bli starten på ekstremt kraftige mobiler.

Google

Det gikk rykter om at Google skulle lansere en Oculus Rift-konkurrent på I/O-konferansen. Dette skjedde ikke, men i stedet dro Google sløret av sin satsing for å gjøre mobil VR-teknologi bedre. Dette skal de gjøre med en ny VR-plattform kalt «Daydream».

Daydream innebærer ifølge Google å legge til rette for en optimal, mobil VR-opplevelse, noe de skal gjøre på flere forskjellige måter.

Viste frem VR-håndkontroll

På maskinvaresiden lanserte Google som sagt ingen nye VR-briller. Som et ledd i Daydram har selskapet derimot lansert et referansedesign som andre produsenter skal benytte, og som blir vesentlig mer sofistikert enn Cardboard. Kanskje mer interessant er det imidlertid at Google også har designet en VR-håndkontroll som de viste frem på scenen.

Håndkontrollen registrerer bevegelser i alle retninger. Bildet er hentet fra demonstrasjonen under I/O-konferansen.
Google

Kontrollen ligner utseendemessig litt på Apple TV-kontrollen, og kommer blant annet med innebygd sporingsteknologi som registrerer både hvor du peker og hvordan du beveger kontrollen, litt på samme måte som en Wii-kontroller. I motsetning til en Wii-kontroller trenger den imidlertid ingen infrarød sensor for å fungere.

VR-optimalisering i Android N

Et annet viktig ledd i Googles mobile VR-satsing er at VR-optimalisering skal bygges rett inn i nye Android N. Dette skjer i form av en ny «VR-modus» i operativsystemet, som skal legge til rette for en sømløs og behagelig VR-opplevelse på mobilen, samt best mulig utnyttelse av maskinvaren.

Google har i denne forbindelse også definert mobilspesifikasjoner som er påkrevd for best mulig VR-opplevelser, som omfatter minstekrav til prosessor, skjermoppdatering og sensorer. Google kunngjorde at blant andre Samsung, HTC, LG og Huawei har modeller underveis som vil ha VR-godkjennelsen.

Daydream-plattformen skal formelt lanseres til høsten, og det er ennå uvisst når forbrukere får glede av den.

I mellomtiden blir de mer avanserte VR-brillene stadig mer avansert: Disse brillene vil bli bedre enn både Rift og Vive »

annonse