Google advarer mot å kjøpe ny mobil nå hvis du vil ha VR

Ingen er gode nok for deres VR-plattform.

På den nylig avholdte I/O-konferansen avduket Google sin nye mobile VR-satsing med plattformen «Daydream». Selskapet antydet samtidig at plattformen vil stille visse minstekrav til mobilspesifikasjoner, og nå viser det seg at VR-fansen må belage seg på å kjøpe ny mobil, men ikke ennå.

Googles VR-sjef Clay Bavor uttalte nemlig overfor nettstedet RoadtoVR nylig at det er tvilsomt at noen av mobilene som allerede er på markedet vil kunne støtte Daydream-plattformen.

Anbefaler å vente noen måneder

– Jeg kan fortelle deg at det mest sannsynlig ikke finnes noen «retroaktive», Daydream-klare mobiltelefoner. Vi ønsker å sette en veldig høy kvalitetsstandard, og da må alle komponentene være akkurat riktige. Så jeg vil si til VR-fansen at de bør vente noen måneder med å kjøpe ny telefon for å å få en Daydream-klar modell, sa Bavor til RoadtoVR.

Referansedesignet til de nye VR-brillene og håndkontrollen som inngår i Daydream-plattformen.

Dessverre har ikke Google ennå presisert hvilke spesifikasjoner som kreves, men kun gjort det klart at både prosessor, skjermoppdatering, oppløsning og sensorkvalitet vil være sentrale faktorer.

Ikke minst må mobilene selvsagt også komme med Android N, som vil ha den nye VR-optimaliseringen innebygget. Google avslørte på I/O-konferansen at de samarbeider med blant andre Samsung, HTC, LG og Huawei om VR-godkjennelsen, men akkurat hvilke modeller som vil få den er altså uvisst.

Nexus 6P støttet av utviklerpakken

En liten indikasjon på hva som kreves kan vi imidlertid finne i Googles egne instruksjoner for hvordan man setter opp en utviklerpakke for Daydream. Der benyttes nemlig en Nexus 6P, som Google sier er den eneste modellen som støtter plattformen på nåværende tidspunkt.

Nexus 6P byr på høyst solide spesifikasjoner og nok krutt til toppkarakter her på verket da vi testet den i november i fjor. Imidlertid har heller ikke denne modellen altså den offisielle VR-godkjennelsen.

Google skal visstnok nå også bygge VR-kinoer: Det skal de gjøre i samarbeid med IMAX »

(Via The Next Web)

Les også
Google skal la deg oppleve hele Internett i VR på mobil
Les også
– Huawei skal nok en gang lage årets Nexus-mobil for Google
Les også
Google og IMAX skal lage «VR-kinoer»
Les også
Nå er det avslørt – Slik blir Android N og VR-plattformen «Daydream»
Les også
Google har laget en helt sprø VR-opplevelse
Les også
PC-en din er kanskje ikke kraftig nok til VR
annonse