Til hovedinnhold

Dette uvanlige VR-hodesettet har puttet prosessoren i håndkontrolleren

Så slipper du både mobil og PC.

Pico

VR-briller deles som regel inn to hovedkategorier; de som krever PC og de som benytter mobiltelefon. En tredje kategori har imidlertid begynt å gjøre seg gjeldende, nemlig briller som har all den nødvendige maskinvaren innebygget. Nå har denne familien fått et nytt medlem – med en ny vri.

Blant andre nettstedet Liliputing rapporterer om et kinesisk par VR-briller kalt «Pico Neo», som altså verken trenger PC eller mobiltelefon for å fungere.

Maskinvare i håndkontrollen

Hjernen i produktet er imidlertid ikke bygget inn i selve brillene, men derimot i den medfølgende håndkontrollen. Poenget med denne løsningen er blant annet å redusere vekten og varmeutviklingen som andre VR-briller gjerne sliter med.

Selve maskinvaren er for øvrig ganske lik den man finner i mobiltelefoner, riktignok i det øvre segmentet. På innsiden av kontrollen befinner det seg nemlig en Snapdragon 820-prosessor, 4 GB minne og 32 GB lagringsplass som kan oppgraderes til 128 GB via mikroSD.

Når det gjelder selve brillene byr disse på en oppløsning på 1200 x 1080 piksler per øye, oppdateringsfrekvens på 90 Hz og forsinkelse på 20 millisekunder. Alle disse tallene er de samme som man finner på Oculus Rift og HTC Vive. De nødvendige sensorene finner man selvsagt også i brillene.

Pico

Koster over 4000 kroner

Ellers baserer brillene seg på Android 6.0, og tilkoblingsmulighetene omfatter både USB Type-C, mikro-USB, 802.11ac Wi-Fi og Bluetooth 4.1. Batteriet er på 5000 mAh og skal ifølge produsenten gi tre timer med bruk.

Pico Neo er lagt ut for forhåndsbestilling i Kina til en pris på 3400 yuan, som tilsvarer cirka 4300 kroner. Det er ennå uvisst om eller når produktet skal bli tilgjengelig på vestlige breddegrader. Mer informasjon finner du på produktsiden.

En annen kinesisk aktør lanserte også nylig et par VR-briller: Dette er Huaweis første VR-bidrag »

annonse