Til hovedinnhold

– Google jobber fortsatt med en Oculus Rift-konkurrent

Og nå har det også dukket opp litt mer informasjon om brillene.

Montasje: Shutterstock, Google, Niklas Plikk, Tek.no

For en god stund stund siden dukket det opp rykter om at Google skulle lansere en Oculus Rift- og HTC Vive-konkurrent som ville bli vist frem på I/O-konferansen i mai. Dette skjedde ikke, for i stedet dro Google sløret av sin noe mindre spennende, mobile VR-satsing «Daydream».

Dermed ble det antatt at ryktene om at Google jobber med et par selvstendige VR-briller var falske, men nå viser det seg at selskapet mest sannsynlig fortsatt jobber med produktet.

Skal holde høy kvalitet

Nettstedet Engadget har vært i kontakt med anonyme kilder på innsiden av Google som hevder at selskapet faktisk i ferd med å utvikle en Rift-konkurrent. Opplysningene kom som en respons på en artikkel hos ReCode, nylig, som hevdet at Google tidligere skrotet planene om et par VR-briller.

Google lanserte nylig sin mobile Daydream-plattform, men er visstnok på langt nær ferdige med VR-satsingen.
Google

Kildene til Engadget kunne opplyse at VR-brillene som Google utvikler skal bli «high end», altså holde høy teknisk kvalitet, uten at det er klart hva dette innebærer. Dette kan imidlertid tyde på at Google satser stort og kan bli en farlig utfordrer til de to VR-brillene som er lansert hittil.

Ifølge kildene har Google aktivt ansatt mennesker til å jobbe med brillene de siste månedene. Personene kunne også fortelle at den mobile Daydream-plattformen ikke representerer Googles langsiktige visjoner innen VR.

Skal ha fokus på utvidet virkelighet

Videre ble det bekreftet, som også tidligere rykter antydet, at brillene ikke vil være avhengige av PC , så dermed skiller produktet seg altså markant fra Vive og Rift. Interessant nok hevdet kildene at brillene vil ha et større fokus på utvidet virkelighet enn VR, men brillene skal likevel ha skjermer.

Dermed ser det altså ut til at vi har et ganske unikt produkt i vente, som muligens vil ha likhetstrekk med Microsofts HoloLens-briller. Ingenting er altså ennå offisielt bekreftet, ei heller lanseringsdato, og Google har ikke kommentert saken.

Om du bestiller Oculus Rift nå får du brillene ganske kjapt: Bestillingskaoset er nå ordnet opp i »

annonse