Til hovedinnhold

Disse VR-brillene blir mye bedre enn Oculus Rift og HTC Vive

Svensk selskap har slått seg sammen med Acer om å lage «StarVR»-brillene.

vectorOK/Shutterstock, Starbreeze

For ganske nøyaktig ett år siden meldte vi første gang om «StarVR», et par avanserte VR-briller utviklet av svenske Starbreeze. I en fersk pressemelding kunngjøres det nå at Starbreeze har slått seg sammen med den kjente PC-produsenten Acer i det videre arbeidet med å lage brillene.

Det nye samarbeidet tar sikte på å bringe StarVR-brillene til markedet, noe som altså kan bety at Oculus Rift og HTC Vive kan få en seriøs utfordrer ganske snart. En konkret dato foreligger imidlertid ennå ikke.

Stort synsfelt og høy oppløsning

Det som gjør at de nye brillene skiller seg fra overnevnte konkurrenter er blant annet at brillene opererer med mye større synsfelt. StarVR har et horisontalt synsfelt på hele 210 grader, der Rift og Vive kun skilter med 110 grader.

Starbreeze

I tillegg byr StarVR på et vertikalt synsfelt på hele 130 grader, noe som altså betyr at den samlede synsflaten er svært stor sammenlignet med konkurrentene. Dette betyr igjen at brukerne vil bli fullstendig «pakket inn» i VR-verdenen.

En annen klar fordel med de svenske brillene er at de leverer en oppløsning på hele 2560 x 1440 piksler per øye, der rivalene må nøye seg med 1200 x 1080 piksler per øye. Dette innebærer at den velkjente «netting»-effekten skal være borte, i alle fall om vi skal tro utviklerne.

Presis posisjonssporing

Ellers skal brillene ha 360-graders posisjonssporing med «sub-millimeter»-presisjon og ha meget lav forsinkelse, uten at de konkrete, tekniske spesifikasjonene på dette området foreligger.

Det er som sagt ennå uvisst når brillene kommer på markedet og hva de vil koste, men det er nok rimelig å anta at de i alle fall ikke blir billigere enn Vive og Rift. Mer informasjon kan du finne på produktsiden, og se også presentasjonsvideoen under som Starbreeze slapp i fjor.

Google har også nye VR-briller på gang: Android VR skal trolig snart vises frem »

(Via PC World)

annonse