Til hovedinnhold

Google har laget en helt sprø VR-opplevelse

Gir deg en psykedelisk rundtur ved hjelp av kunstig intelligens og heftig VR-rigg.

Google/YouTube

De «ekte» VR-brillene har ennå ikke kommet på markedet, men det finnes allerede mye VR-materiale å fråtse i for de som nøyer seg med mobil-VR-løsningene. Nå melder Google at det er mulig å ta del i en VR-opplevelse som utvilsomt ligger litt på siden av det konvensjonelle.

Selskapet har nemlig laget det som best kan beskrives som en psykedelisk VR-video for Cardboard-brillene sine. Videoen heter «DeepDream VR» og er lagt ut på YouTube.

Bruker bildegjenkjenningsteknologi

Videoen viser i utgangspunktet et vanlig naturlandskap, men er blitt kjørt gjennom den såkalte DeepDream-generatoren. Dette er en bildegjenkjenningsteknologi som er i stand til å identifisere innholdet i bilder, for så å foreta visuelle manipuleringer av objektene basert på mønstre og former i bildene.

For å demonstrere teknologien lagde Google altså i dette tilfellet like greit en VR-video som endte opp med å bli ganske så surrealistisk.

Laget med «Jump»-plattformen

Videoen er også ment å demonstrere Googles VR-plattform «Jump», som ble brukt til å lage klippet. Jump ble introdusert på Googles I/O-konferanse i fjor og er en åpen plattform for opptak og formidling av VR-innhold.

Plattformen benytter seg blant annet av GoPros VR-rigg Odyssey, som består av 16 GoPro-kameraer plassert i en 360-graders sirkel, og som lar produsenter lage VR-videoer i solid kvalitet. Det finnes for øvrig allerede en spilleliste på YouTube med videoer laget med Jump-teknologien.

Den nye, surrealistiske Jump-videoen finner du under.

Google jobber trolig med nye VR-briller: De blir trolig ikke avhengige av en mobil eller en PC »

(Via Engadget)

annonse