Til hovedinnhold

Dette er et ekte VR-kamera for vanlige forbrukere

«Vuze VR» lar deg lage skikkelig innhold til VR-brillene dine, og har nå fått pris.

Vuzo VR

Med VR-brillene på vei ut til markedet er det blitt desto viktigere å også sette folk i stand til å lage tilhørende innhold. Mange VR-kamerarigger er ganske kostbare greier, men i januar kunne vi melde om et høykvalitets kamera kalt «Vuze VR», som skulle bli «overkommelig». Nå er kameraet lagt ut for salg.

Vuze VR er tilgjengelig for forhåndsbestilling på hjemmesiden til en europeisk pris på 900 euro, som tilsvarer cirka 8400 kroner.

Ekte 3D

Dette er riktignok ikke direkte billig, men likevel langt under det man må ut med for «proffriggene», som for eksempel Nokias svindyre modell. Samtidig skal det leverere vesentlig høyere kvalitet enn det de billigste forbrukeralternativene takler.

Kameraet kommer med egen mobilapp.
Vuzo VR

Vuze VR er altså et fullverdig VR-kamera. Det vil si at det filmer i stereoskopisk 3D i alle retninger og syr sammen innholdet til ekte VR-video via spesialutviklet programvare.

Åtte HD-kameraer

Produktet benytter til sammen åtte kameraer med som er i sving samtidig. Kameraene har full HD-oppløsning og vidvinkel-objektiver som har en bildevinkel på 120 grader horisontalt og 180 grader vertikalt.

Kameraet kommer med egen programvare som skal gjøre redigeringen enkel og som lar deg legge til diverse effekter, og har også en mobilapp som kan brukes til å styre kameraet. Vuze VR er også kompakt og måler bare 12 cm x 12 cm x 3 cm.

Mer informasjon finner du på produktsiden, og se også introduksjonsvideo under.

Google skal trolig også kaste seg på VR-bølgen for alvor: Snart skal selskapet vise frem et par nye VR-briller »

(Via Android Central)

annonse