Til hovedinnhold

Google og IMAX skal lage «VR-kinoer»

Men hverken Oculus Rift eller HTC Vive er gode nok.

På den nylig avholdte I/O-konferansen avduket Google sin nye satsing på mobil VR med sin «Daydream»-plattform, men det viser seg at selskapet har mye større VR-ambisjoner enn som så. Som avisen Wall Street Journal melder skal Google nå bidra til å gjøre VR-kinoer til en realitet.

Søkegiganten har nemlig inngått et samarbeid med IMAX, selskapet som er kjent for sitt ekstra potente kinoformat, om å tilby publikum VR-opplevelser på dedikerte steder.

Skal bruke StarVR-brillene

Planene er ennå på et tidlig tidspunkt, så alle detaljene foreligger ennå ikke. Meningen er imidlertid å lisensiere teknologien til blant andre kinoselskaper, som kan installere VR-opplevelser i egne rom og ta betalt for opplevelsene.

Det er visstnok VR-brillene StarVR som skal brukes i den nye satsingen til Google og IMAX.

IMAX har planer om å åpne til sammen seks slike «VR-attraksjoner» i ulike deler av verden i løpet av inneværende år. Det første stedet skal åpnes i Los Angeles, og det er ennå uvisst hvor resten vil befinne seg.

Stedene skal visstnok benytte VR-brillene StarVR, utviklet av det svenske selskapet Starbreeze. Disse brillene, som vi nettopp rapporterte om, har blant annet mye større synsfelt og høyere oppløsning enn Oculus Rift og HTC Vive.

Bygger heftig VR-kamerarigg

Som et ledd i prosjektet skal Google samarbeide med IMAX om å utvikle en heftig kamerarigg som skal ta opp VR-video, som IMAX selv kunngjorde i en pressemelding nylig. Det nye kameraet bygges helt fra grunnen av og skal ta opp VR-innhold i høy oppløsning og profesjonell kvalitet.

Kameraet baserer seg på Googles VR-plattform «Jump», som er en åpen plattform for opptak og formidling av VR-innhold. Det finnes allerede en 360-graders rigg for denne plattformen, GoPros «Odyssey», men den nye IMAX-riggen vil altså tilsynelatende være i en helt annen klasse.

Mer detaljer om akkurat hva vi har i vente dukker nok opp på et senere tidspunkt.

Kan du nøye deg med mobilt VR? Slik blir Googles nye «Daydream»-satsing »

annonse