Til hovedinnhold

Google skal trolig vise frem en Oculus-konkurrent om få dager

«Android VR» er verken avhengig av mobil eller PC.

Det har svirret rykter en stund om at Google skal følge opp sine noe lavteknologiske Cardboard-briller med en fullblods konkurrent til Oculus Rift og HTC Vive, og nå ser det ut til at vi faktisk snart vil se hva søkegiganten har i ermet. Det melder blant andre Liliputing.

En høyt profilert teknologijournalist ved navn Peter Rojas har nemlig publisert en Twitter-melding hvor han slår fast at «Android VR», som altså ser ut til å bli navnet, skal vises frem allerede neste uke.

Avduket sannsynligvis på I/O

Rojas er blant annet medgrunnlegger av de kjente teknologinettstedene Engadget og Gizmodo, og har nok en viss troverdighet i saken, selv om det altså ikke er offisielt bekreftet.

«Android VR» blir svakere enn Oculus Rift, her avbildet, men trolig også mye billigere.

Googles I/O-konferanse starter neste uke, nærmere bestemt 18. mai, så det er formodentlig på dette arrangementet at Googles VR-briller skal avdukes for første gang.

Ifølge Rojas vil Android VR bli kraftigere enn de mobile løsningene som Samsung Gear VR, men ikke like potent som Oculus Rift og HTC Vive. Utover dette foreligger det ennå få tekniske detaljer.

Ikke PC-tilkoblet

Det som er kjent fra før, og som Rojas også bekreftet i en separat Twitter-melding, er at Googles VR-fremstøt blir et selvstendig produkt som ikke er avhengig av PC. I lys av dette er nok ikke direkte overraskende at produktet ikke kan matche de to konkurrentene når det gjelder ytelse.

Til gjengjeld er det god grunn til å tro at Googles VR-briller blir en god del billigere, og antakelig et godt kompromiss for de som ikke har lyst til å svi av en god bunke tusenlapper på Oculus Rift eller HTC Vive.

I mellomtiden utvikles VR-teknologien konstant: Denne løsningen lar deg bringe hele armen inn i VR-verdenen »

Les også
– Google jobber fortsatt med en Oculus Rift-konkurrent
Les også
Folk kaster seg over den mobile VR-teknologien
Les også
Googles VR-briller får en helt spesiell egenskap
Les også
Nå er det nesten ikke noen tvil: Google skal lage VR-briller
Les også
Google skal trolig lansere sin egen Oculus Rift-konkurrent
annonse