Til hovedinnhold

Snart skal Google slippe massevis av påkostet VR-innhold

Skal rulle ut VR-plattformen Daydream om kort tid, ifølge nye opplysninger.

Google

Google dro sløret av sin store, mobile VR-satsing Daydream på I/O-konferansen i mai, og nå kan virke som at satsingen er rett rundt hjørnet. Det melder nettstedet Bloomberg.

Nettstedet har vært i kontakt med kilder som hevder at Daydream skal rulles ut i løpet av nærmeste ukene, og i den forbindelse skal Google ha investert flere hundre tusen dollar i eksklusivt VR-innhold.

Hyret YouTube-stjerner

Google skal ifølge kildene blant annet ha rekruttert flere store innholdsprodusenter fra YouTube til å lage innholdet, og diverse spillprodusenter skal også være blant Googles partnere i VR-satsingen.

Søkegiganten har allerede forberedt mobilene på Daydream med den nylige lanseringen av Android N. Denne byr på innebygget VR-optimalisering i operativsystemet som skal legge til rette for en sømløs og behagelig VR-opplevelse på mobilen, samt best mulig utnyttelse av maskinvaren.

Daydream-plattformen skal tilsynelatende også by på VR-grensesnitt for eksisterende apper.
Google

Skal ha brukt mye penger

En av dem som jobber med apper til Daydream er et selskapet ved navn TheWaveVR, som utvikler en musikkapplikasjon til Googles VR-plattform. Selskapet uttalte overfor Bloomberg at Google tydeligvis har brukt mye penger internt på satsingen.

Alle detaljene om hva Daydream-lanseringen har å si for forbrukere foreligger ennå ikke, men at det blir mye nytt VR-innhold av høy kvalitet ligger altså i kortene. Som et ledd i Daydream har Google også lansert et refereansedesign for et par nye VR-briller og en VR-håndkontroll.

Det er når vi får se noen av disse i fysisk form. Mer informasjon om Daydream-plattformen finner du på hjemmesiden.

Er du interessert i å lage sofistikert VR-innhold selv? GoPro slapp nylig sin VR-rigg Omni, men den er ikke billig »

annonse