Til hovedinnhold

Her styrer han smartklokken med fingerbevegelser i løse luften

Google viste frem en snedig, radarbasert sensor som kan brukes til å styre duppeditter.

Skjermdump/YouTube

På I/O-konferansen i fjor viste Google for første gang frem en fiffig liten sensor som fanger opp bevegelser i løse luften ved hjelp av radarteknologi. Siden den gang har løsningen gjort store fremskritt, og på årets I/O- viste Google på nytt frem teknologien.

Den snedige sensoren har fått navnet «Soli» og er rett og slett en knøttliten brikke på 8 mm x 10 mm med radarsensorer, som er i stand til å registrere selv meget finkornede fingerbevegelser.

Kan kontrollere alt mulig

Tanken er at brikken skal brukes til å kontrollere alle typer elektroniske smartenheter uten behov for fysisk berøring. Google lanserte utviklerversjonen av produktet i fjor høst, og siden den gang har utviklere funnet flere måter å implementere teknologien på.

Slik ser selve brikken ut. Den er ikke store saken.
Google

På I/O-konferansen viste Google blant annet hvordan brikken kan brukes til å for eksempel svare telefonen mens man kjører bil, justere volumet eller bytte låt på musikkavspillingsenheter, lage 3D-bilder og til å logge på/låse opp enheter.

Ikke minst kan teknologien benyttes til å «fjernstyre» smartklokker, og det var dette bruksområdet Google brukte mest tid på å demonstrere på scenen. Radarbrikken lar brukeren justere på innstillinger, bla gjennom menyer og foreta valg gjennom ved hjelp av enkle fingerbevegelser.

Registrerer også avstand

Systemet registrerer også avstanden mellom hånden og klokken, som kan brukes til å gi brukeren tilgang til ulike deler av grensesnittet basert på hvor nærme klokken man beveger hånden. Ifølge Google har brikken en maksimal rekkevidde på 15 meter, som betyr at antall potensielle bruksområder er mange.

Utviklingen er imidlertid ennå ikke ferdig, og det er uvisst når vanlige forbrukere eventuelt får glede av den nye teknologien. For mer teknisk informasjon om hvordan radarbrikken fungerer kan du sjekke ut produktets hjemmeside.

Nyhetene har strømmet på under I/O-konferansen: Snart kan du bruke Android-apper på Chromebook-maskinene »

Slik ble Soli presentert i fjor:

annonse