Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestAsus G55VW

Her er en spill-PC med muskler

Neste generasjons Intel prosessor og neste generasjons Nvidia skjermkort i én prisgunstig pakke.

[Hardware.no]: Asus G55VW er en bærbar datamaskin myntet på gamere. Med en ny generasjon prosessorer fra Intel, og en ny generasjon skjermkort fra Nvidia, bør vi kunne forvente en solid økning i ytelse. Prisen starter på nesten 11 000 kr, og er således ikke direkte billig, men tilgjengelig for de fleste. Designen er ikke fullt så prangende som vi ofte ser på spillbærbare, og dette liker vi veldig godt.

Rent ytelsesmessig savner vi det lille ekstra fra skjermkortet. Du kan for all del dra det nyeste av spill, men da må du tåle å ikke spille i full oppløsning, og med lite eye-candy. Vi skulle også gjerne sett et modellvalg med SSD her til lands, noe som drastisk øker den opplevde ytelsen til maskinen.

Det mest positive med Asus G55VW er den gode kvaliteten. Materialene føles solide, og det er ikke valgt glorete plast eller skinnende detaljer. Tastaturet er en drøm å bruke og pekeplaten likeså. Skjermen er matt, noe mange vil sette pris på, og som om ikke alt dette var nok er maskinen også stillegående, kjølig og har relativt god batteritid.

I vår mening er den eneste grunnen til ikke å kjøpe en Asus G55VW at du enten ikke liker designen, som er ganske så særegen, eller at du synes grafikkløsningen blir for svak. Vekten og størrelsen kan også skremme noen, men dette må du nesten regne med dersom skal du ha en kraftig bærbar.

Alt i alt synes vi Asus G55VW er et knallgodt produkt. Vi har ingen problemer med å anbefale den til alle som skulle ha lyst på en litt over middels kraftig spillbærbar med det nyeste fra både Intel og Nvidia.

+  God konstruksjonskvalitet
+  Pen og særegen design
+  Behagelig tastatur og pekeplate
+  Bra skjerm
+  Stillegående og kjølig


-  Ikke fantastisk spillytelse
-  Litt tykk og tung

Vil du vite mer?
Les hele testen av Asus G55V på Hardware.no »

Andre alternativer

Vi har ennå ikke testet noen andre bærbare datamaskiner med Ivy Bridge prosessorer. Men vi skal snart motta en Multicom Kunshan P170E som virker veldig lovende. Her er det muligheter for å skreddersy maskinvaren, og kraftigere skjermkort er tilgjengelig.

Den finnes også i en 15,6-tommers utgave kalt Kunshan P150E, som er en direkte konkurrent til Asus G55VW. Prisen starter på noe over G55VW, men her kan du gå helt bananas og svi av over 30 000 kroner dersom lommeboken din tillater det.

Vi kan også melde om at du for noen tusenlapper ekstra får Asus G55VW med 12 GB RAM, Blu-ray og en 750 GB hybrid harddisk/SSD. Men akilleshælen for en hardbarka gamer blir fremdeles at skjermkortet ikke er helt i toppklassen.

Vi kan ellers anbefale å ta en kikk i vår testavdeling for bærbare datamaskiner, her finner du til en hver tid alle de bærbare maskinene vi har testet, og den laveste prisen i nettbutikkene.

Har du en kommentar til denne testen, eller kanskje en anbefaling av en annen maskin i samme klasse? Bruk kommentarfeltet nedenfor og spre din visdom med resten av oss!

annonse