Nyhet

Større, tynnere og lettere fra Samsung

Fornyer sine bærbare PC-er i 9-serien
.

Å kunne slå på stortromma med en eller annen rekord gjør det enklere å bli lagt merke til i CES-sirkuset. Det var derfor ikke så rart at Acer valgte å skryte av sin nye 13,3-tommers Aspire S5 i går, med en tykkelse på kun 15 mm. Dette skulle gjøre den til "verdens tynneste Ultrabook", da ifølge Acer. At LGs Z330 var på 14,7 mm hadde de tydeligvis ikke fått med seg.

Så den tittelen er det altså flere som vil ha. Også Samsung har brukt tid og krefter på å høvle millimetere på sine bærbare. Det er 9-serien, Samsungs toppmodell, som nå har mistet både vekt og tykkelse.

Både 13 og 15 tommer

Samsung nøyer seg dog ikke med verdens tynneste 13-tommer, de vil ha rekorden for større bærbare også. 9-serien får nemlig nå en 15-tommers storebror, som ifølge Samsung er en 14-tommer med et 15-tommers panel. Dette har fått vekten ned i 1,49 kilo, mens tykkelsen ikke er mer enn 14,9 mm. Det betyr at Samsung hårfint slår Acers en dags gamle "rekord" for 13-tommere med 15-tommeren sin.

Ser vi på 13-tommeren i 9-serien blir nevnte rekord slått enda mer. 12,9 millimeter og 1,19 kilo er tykkelse og vekt på denne, om vi da skal tro Samsungs pressemelding. Det gjør den i så fall også betraktelig tynnere enn Z330 fra LG.

Av andre egenskaper snakker vi Intel Core i5 ULV-prosessor, 128 GB SSD, 1600 x 900 pikslers skjermoppløsning, baklyst tastatur og 10 timers utholdenhet på batteridrift. Samsung har tydeligvis ikke satset på Thunderbolt denne gangen, slik Acer har gjort med sin Aspire S5.

Pris og tilgjengelighet i Norge er ikke kjent.

Ultrabook i 5-serien

Samsung har ikke stoppet med 9-serien. Denne er jo ikke akkurat billig, og Intel har etterlyst rimeligere tynne bærbare. Derfor slipper Samsung også en 13- og 14-tommer i 5-serien. Tykkelsen på disse er henholdsvis 18 og 21 milimeter, og i 14-tommeren er det gjort plass til optisk drev.

Samsung 5-serie.

De to bærbare skal videre være bestykket med Intel Core i5 ULV-prosessorer, matte skjermer med 1366 x 768 pikslers oppløsning og vanlige harddisker. Vekten er på 1,4 kilo for 13-tommeren og 1,74 kilo for storebroren.

Det er også greit med tilkoblinger: HDMI, USB 3.0, kablet nettverk og minnekortleser. 14-tommeren skal også ha VGA-utgang.

De to i 5-serien har fått en anbefalt utsalgspris 6650 kroner, og skal etter planen komme til butikkene i februar.

Kilde: Pressemelding

Les også
Sony Vaio T13: Sonys solide ultrabook
Les også
Acer satser på slanke bærbare
Les også
Disse 10 bærbare PC-ene er hetest nå
Les også
Asus G55VW: Her er en spill-PC med muskler
Les også
Her er HPs nye Ultrabooks
Les også
Slik blir Samsungs store ultraportable PC
Les også
MSI flesker til med rå PC-er
Les også
Apple MacBook Air møter Toshiba Satellite Z830: Hvem vinner duellen mellom Mac og PC?
Les også
PC-bordet blir enda bedre
Les også
Her styrer vi PC-en med øynene
Les også
Slik blir Ultrabook i år
Les også
Her er HPs design-Ultrabook
Les også
Nå er det slutt på Samsung-harddisker
Les også
Ultrabook får større skjerm
Les også
Asus Zenbook UX31E: Lekker, lett og leken bærbar PC
Les også
AMD vil yppe med Ultrabook
annonse