Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestMulticom Kunshan P170E

En skikkelig norsk kraftpakke

Med Kushan leverer norske Multicom en bærbar PC som sparker godt fra seg.

[Hardware.no]: Med en prislapp på over 13 000 kroner for den billigste konfigurasjonen sikter Multicom åpenbart ikke til hvermannsen med Kunshan P170E. Denne maskinen er for de som mener alvor med databruken og ønsker veldig god ytelse.

Kjører de nyeste spillene

Og ytelse får du, i både pose og sekk. Samme hvordan du konfigurerer Kunshan P170E vil du kunne kjøre de siste spillene med høyt detaljnivå, og du kan dra tunge programmer uten problemer.

Har du mer penger til overs kan du også gjøre maskinen betraktelig kraftigere enn utgaven vi har testet. Raskere prosessor, mer minne, kraftigere skjermkort og flere harddisker er noen av stikkordene.

Det vi liker best med Multicom Kunshan P170E er helt klart den suverene fleksibiliteten. Her kan du selv påvirke arbeidskraften og funksjonene til maskinen, og til og med sette inn fire harddisker om du ønsker. Det følger også som standard med en temmelig god skjerm, noe som er mangelvare på bærbare maskiner i dag.

Ser litt kjip ut

Medaljens bakside er at selve kabinettet, inkludert tastaturet, virker litt billig utført. Kvaliteten kan vi ikke si noe på, for alt virker godt skrudd sammen. Men vi får ikke den eksklusive følelsen vi gjerne skulle hatt når vi bruker en hel månedslønn på ett stykke teknologi.

Alt i alt føyer Multicom Kunshan P170E inn i den samme rekken som tidligere Multicom-maskiner vi har testet. Den gir mye ytelse for pengene og er fleksibel med tanke på maskinvare, men desverre går dette utover kvalitetsfølelsen og utseende. Maskinen passer godt for den som ikke bryr seg så mye om det ytre. Men dersom designen er mye av opplevelsen av en bærbar maskin for deg, trekker dette ned.

+  God ytelse
+  Fleksible konfigurasjonsmuligheter
+  Lett å oppgradere


-  Dårlig tastatur
-  Kan virke litt enkel

Andre alternativer

Vi har ennå ikke testet andre kraftige maskiner på 17 tommer eller mer, med siste generasjon prosessorer fra Intel. Og dersom du skal kjøpe en ny bærbar maskin kan det være lurt å få med seg den siste teknologien.

På testbenken vår har vi hatt lillebroren til Asus G75VW, som vi synes var veldig behagelig i bruk. G75VW har i likhet med Asus G55VW også matt skjerm, men ikke et fullt så kraftig skjermkort som Kunshan P170E kan tilby.

Alienware er en produsent av bærbare som også er kjent for å kunne skreddersy maskinvaren etter din lommebok. Men her betaler du en hel del mer enn hos Multicom for de enkelte oppgraderingene. Ikke bli overrasket om du må betale noen tusenlapper ekstra for en Alienware M17x med omtrent samme spesifikasjoner som Multicom Kunshan P170E.

Vi kan ellers anbefale å ta en kikk i vår testavdeling for bærbare datamaskiner. Her finner du til en hver tid alle de bærbare maskinene vi har testet, og den laveste prisen i nettbutikkene.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Multicom Kunshan P170E på Hardware.no »

annonse