Til hovedinnhold

Asus slipper røff bærbar for spillere

Kommer med helt nye skjermkort og «Ivy Bridge».

Asus har nå sluppet to nye bærbare råtasser for dem som liker å spille på farten. De to maskinene heter G55VW og G75VW og er henholdsvis på 15-tommer og 17-tommer. De to inngår som den femte generasjonen med G-serie-maskiner under Asus' ROG-merke, en rekke produkter spesielt myntet på spillere.

De to maskinene kommer med Nvidias nyeste serie skjermkort, og Intels splitter nye prosessorserie – Ivy Bridge. Videre kommer maskinene med støtte for Nvidias 3D-teknologi.

G55VW, klikk for å se større versjon.

Både G55 og G75 har en matt skjerm, og både taster og flatene for håndleddet er gummiert.

Mulighet for HD-oppløsning

Minstemann, G55, kommer med en 15,6"-skjerm, og du kan velge mellom full HD-oppløsning eller en billigere variant på 1366 x 768 piksler. Med et standardbatteri kommer vekten på 3,8 kilogram.

Det er Intels Ivy Bridge-prosessorer som er tatt i bruk, og valgmulighetene skal være blant både i5- og i7-modellene. Nøyaktig hvilke modeller er foreløpig ukjent, men du kan få en full oversikt over aktuelle modeller i vår Ivy Bridge-guide.

Skjermkortet er Nvidias GeForce GTX 660M med 2 GB minne. Du kan også sette inn opp til hele 16 GB internminne ellers i maskinen. Det er plass til to harddisker, som kan settes i RAID 1 eller 0, og kapasitetsvalgene strekker seg helt opp til 1 TB.

G55VW, klikk for å se større versjon.

Heftig toppmodell

Storebroren G75 vil by på noe av det røffeste Asus i dag tilbyr. Her får du en 17,3"-skjerm, som bærer enten full HD-oppløsning eller 1600 x 900 piksler. Vekten ligger på hele 4,5 kilogram.

Også her blir Intels Ivy Bridge-prosessor tatt i bruk, og det er kun de beste prosessorene i i7-rekken som vil bli tatt i bruk.

Spillgrafikken skal lages av et GeForce GTX 670M-skjermkort fra Nvidia, som har 3 GB minne. I likhet med G55, støtter også G75 opp mot 16 GB internminne.

De to maskinene er allerede tilgjengelig i norske nettbutikker. Prisene for 15-tommeren G55VW starter på 11 000 kroner. Storebroren G75VW kan du får for helt ned til 11 500 kroner, men den strekker seg helt opp til 20 000 kroner.

(Kilde: Pressemelding)

annonse