Nyhet

Her er HPs nye Ultrabooks

HP har lansert et hav med nye PC-er i dag, her er de slankeste.

Du har sikkert fått med deg at Intels nye "Ivy Bridge" Core i-prosessor har landet, og resultatet lar ikke vente på seg. I sommer kan du forvente deg en liten flom av nye bærbare, og markedsledende HP har nå annonsert en bråte nye modeller.

For årets laptoper er det som kjent tynt og lett som er blant de viktigste stikkordene. Dette mikser nå HP videre med navn som Envy og Spectre, og flere såkalte Ultrabooks har nå sett dagens lys.

Nye HP Envy Spectre XT.

Envy Spectre XT

HPs design-Ultrabook Envy Spectre, som kom sent i vinter, har nå allerede fått en oppfølger: Envy Spectre XT. I forhold til forgjengeren har den med sine 13,3 tommer (1366 x 768 pikslers oppløsning) blitt hakket mindre. I tillegg har den mistet glassflatene – og dermed også vekt – nå er den nede på halvannet kilogram. Tykkelsen er oppgitt til 14,5 mm.

Innvendig er den naturligvis utstyrt med en Ivy Bridge prosessor, 4 GB RAM, og en SSD på opp til 256 GB. Batteriet skal holde rundt åtte timer. USB 3.0, HDMI, minnekortleser og baklyst tastatur er på plass. Prisantydningen ligger på 1000 amerikanske dollar, og i USA blir den tilgjengelig fra juni måned.

Trådløse tilkoblingsmuligheter er Bluetooth, 802.11a/g/n Wi-Fi og Intel Wireless Display (WiDi).

HPs nye Ultrabook- og Ultrasleek-modeller kommer i sølv og rød/sort.

Envy Ultrabook

Mer Envy får du med en 14- og en 15,6-tommer under navnet Envy Ultrabook. Vekten ligger på nærmere to kilo for disse maskinene – altså ikke så superlett – men Intel har nå ingen fastsatt vektgrense for at en bærbar skal kvalifisere som Ultrabook.

Uavhengig av størrelsen får HP Envy Ultrabook et display med 1366 x 768 pikslers oppløsning, Ivy Bridge eller Sandy Bridge prosessor og 4 GB RAM. Lagringsjobben går til en 500 GB harddisk med en SSD på 32 GB som cache-løsning.

Ellers får du minnekortleser, HDMI, én USB 2.0- og to USB 3.0-porter, HDMI, gigabit LAN og 802.11a/g/n trådløst nettverkskort. Begge modellene skal ha en tykkelse på 19,8 mm. Batteritiden er oppgitt til åtte timer for 14-tommeren og ni timer for 15,6-tommeren. Prisen skal være henholdsvis 750 og 800 dollar, og er tilgjengelig fra og med nå – i det minste i USA.

HP Envy Ultrabook og Sleekbook har det samme utseendet.

Envy Sleekbook

HP ruller også ut to modeller under navnet Sleekbook, også på 14 og 15,6 tommer. Utseendemessig er disse så å si identiske med Ultrabook-modellene, men tilfredsstiller ikke helt Intels Ultrabook-krav.

For 14-tommeren er ikke problemet større enn at den har en vanlig 500 GB harddisk uten noen form for cache-løsning. 15,6-tommeren har en tilsvarende 320 GB HDD, men her er også prosessoren byttet ut med en APU fra AMD.

Pris for Envy Sleekbook 14" er 700 dollar, med umiddelbar tilgjengelighet på den andre siden av dammen. Ønsker du deg 15,6-tommeren med AMD-motor, kan du spare 100 dollar, men må også vente til slutten av juni.

HP EliteBook Folio 9470m.

Ultrabook for bedriftsmarkedet

Sist ut i dette selskapet må bli HPs nye forretnings-Ultrabook: EliteBook Folio 9470m. Denne 14-tommeren vil legge seg over den eksisterende Folio 13 på rangstigen, og er naturlig nok en bærbar basert på Ivy Bridge-prosessoren.

Vekten ligger godt under to kilogram, og livvidden er på 19 mm. Av tilkoblinger nevnes det USB 3.0, kablet nett, DisplayPort og VGA. Den skal også komme med mulighet for trådløst bredbånd.

Uheldigvis vil ikke EliteBook Folio 9470m komme i salg før i oktober måned, og startprisen vil ligge på mer enn tusen dollar.

Kilde: Engadget

Les også
Fujitsu Lifebook UH572: Bærbar, 3G-klar og antirefleksskjerm
Les også
Dell Inspiron 14z Ultrabook: Denne snertne PC-en får du til under 5000 kroner
Les også
Sony Vaio T13: Sonys solide ultrabook
Les også
Samsung vil du skal pelle på skjermen
Les også
Sony slipper Vaio T13
Les også
Acer satser på slanke bærbare
Les også
Asus G55VW: Her er en spill-PC med muskler
Les også
Her fikser de PC-en din
Les også
Slik blir Ultrabook i år
Les også
Her er HPs design-Ultrabook
Les også
Større, tynnere og lettere fra Samsung
annonse