Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestDell XPS 15

Ny generasjon, nye muligheter

Vi har fått leke med Dells helt nye 15-tommer.

[Hardware.no]: Dell XPS 15 er en maskin siktet mot de som ønsker god kvalitet, fra topp til bunn, i sin bærbare datamaskin. De forventer også at du er villig til å betale for en slik kvalitet, for hele 12 000 kroner må du ut med for den svakeste utgaven. Dette er flere tusen mer enn ganske likt utrustede konkurrenter slik som Asus N56VZ.

Den generelle ytelsen har vi lite å utsette på. Den lille SSD-en som sitter i maskinen får Windows og programmer til å reagere lynkjapt, og prosessoren er kraftig nok til de aller fleste oppgaver. Du får i tillegg spilt litt i ny og ne, dersom spilletrangen kommer over deg. Men nyere spill med høy oppløsning og vakre grafikkdetaljer må du se langt etter.

Det vi liker best med Dell XPS 15 er helt klart den upåklagelige konstruksjonskvaliteten. Og selv om de fleste vi spurte synes designen ligner litt for mye på noe Apple ville produsert, var de også enige om at maskinen er pen å se på. Batteritiden er også veldig god, og skjermen en drøm å bruke såfremt det ikke er for lyst i rommet eller ute.

Eneste skår i gleden over dette nye tilskuddet i Dells lange XPS-tradisjon er tastatur og pekeplate. Tastaturet gir for lite respons når du skriver, og pekeplaten er litt for grov i overflaten for vår smak. I tillegg blir prisen litt i stiveste laget, synes vi. Alt skal føles helt riktig for at vi er villige til å betale såpass mye penger for en bærbar datamaskin som gir relativt lite ytelse per krone.

+  God konstruksjonskvalitet
+  Pen design
+  Bra batteritid
+  Stillegående


-  Lite ytelse for pengene
-  Tastatur og pekeplate er ikke bra nok

Vil du vite mer?
Les hele testen av Dell XPS 15 på Hardware.no »

Andre alternativer

Vil du ha mer ytelse for pengene enn hva Dell XPS 15 kan tilby, men fremdeles ha pen design? Da foreslår vi at du tar en kikk på den nylig testede Asus N56VZ.

Med N56VZ får du mer ytelse, bedre tastatur og pekeplate, og fyldigere lyd for pengene. Den kan ikke vise til fullt så god batteritid, men ellers er forskjellene små. Kjøper du en SSD til denne maskinen har du alt XPS 15 kan by på, og enda litt til, for en mindre penge.

Vi kan ellers anbefale å ta en kikk i vår testavdeling for bærbare datamaskiner. Her finner du til en hver tid alle de bærbare maskinene vi har testet, og den laveste prisen i nettbutikkene.

annonse