Til hovedinnhold

Se Sony Ericssons nye Mini-mobil

Bilder av det som muligens er en oppfølger til Sony Ericssons X10 Mini Pro går nå runden på internett. Det dreier seg om en relativt kompakt telefon med fulltastatur og XPERIA-merking.

Skjermen skal være enten 3 eller 3,2 tommer, som er en del større enn skjermen i dagens X10 Mini Pro, den er nemlig kun på 2,55 tommer. I likhet med skjermstørrelsen går også oppløsningen opp, og den er oppgitt til 480 x 320 piksler.

Spesialsydd menysystem

Som i samtlige Xperia-modeller den siste tiden er det Android som er operativsystemet også her. På bildene er det Android 2.3 den kjører, akkurat som de nye modellene Xperia Arc og Xperia Play.

På bildene er det også tydelig at Sony Ericssons såkalte UX-menyer har blitt med videre til denne telefonen. Dette menysystemet ble brukt i de to X10 Mini-modellene, og flyttet mye av navigasjonen til knapper i skjermens fire hjørner.

Japansk utgave av Arc

Også en annen ny Sony Ericsson-modell har dukket opp nylig. Xperia Acro skal være en litt heftigere utgave av dagens Xperia Arc, men med innebygget støtte for mobil-TV er det lite sannsynlig at den vil komme til Europa.

Sannsynligvis vil telefonen bli lansert i Japan, på operatøren NTT DoCoMo. Foruten støtte for mobil-TV vil Acro også ha støtte for NFC, som kan brukes til betalingsløsninger og tilgangskontroll for dører eller apparater.

Per i dag er det stort sett kun Samsungs Nexus S som blir levert med innebygget NFC. Det går imidlertid rykter om at teknologien vil finne veien inn i flere modeller i tiden fremover. Det kjøres også store prøveforsøk med NFC flere steder i verden.

Ellers skal Acro og Arc være så godt som kliss like.

Acro dukket opp i Sony Ericssons PC-programvare, sammen med de andre nye Xperia-modellene.

Les mer om Xperia-modellene

(Kilder: mobil.se, electronista.com)

annonse