Til hovedinnhold

Oppgraderinger fra Samsung

Den første lekkasjen av Android 2.1 til Samsungs Galaxy Spica dukket opp på internett i februar. For noen uker siden ble oppgraderingen offisiell, men stadig med beskjed om at vi måtte vente på en norsk versjon.

Nå er altså Android 2.1 tilgjengelig i norsk utgave for eiere av telefonen her på berget. Med i oppgraderingen skal det dukke opp flere forbedringer, deriblant en lettvektsversjon av Samsungs nye grensesnitt Touch Wiz 3.0.

Flere endringer

Fornyet mediespiller har det blitt plass til, samt bedre kamerafunksjon. Filbehandling og adressebok skal også være forbedret. Ellers er det nå mulig å ha inntil 9 skrivebord på telefonen, og menyen for endring av innhold på skrivebordene er flyttet fra venstre kant på telefonen og har havnet nederst på skjermen.

Touch Wiz 3.0 blir tilgjengelig i Samsung Wave som kommer om kort tid, og i Galaxy S som kommer på sensommeren. Det vil være en del forskjeller fra grensesnittene på disse telefonene til det som dukker opp i Galaxy Spica, men visuelt vil mye være likt, forteller Stig-Ove Langö i Samsung.

Omnia II blir "ny"

I dagens pressemelding ble det også varslet oppgradering til Windows Mobile 6.53 for Samsung Omnia II. Her skal forbedringene i hovedsak være raskere og mer presis reaksjon fra trykkskjermen.

Samsung lover forøvrig større muligheter til å tilpasse telefonen, uten å gå i detalj. Oppdateringen blir tilgjengelig mot slutten av mai, og samtidig vil det dukke opp en hvit versjon av Omnia II.

Oppgraderingene kan hentes fra Samsungs hjemmesider.

Oppdatert:

Stig-Ove Langö i Samsung opplyser i dag at den nye programvaren for Spica i første omgang er tilgjengelig for telefoner som ikke er kjøpt gjennom operatør. Galaxy Spica som er kjøpt gjennom eksempelvis Telenor eller Netcom er ikke med i første runde av oppgraderinger.

Langö beroliger likevel Spica-eiere med at alle skal få. Brukere som har kjøpt Spica gjennom operatører vil få tilgang på oppgraderingen senest i midten av mai. Her har pressemeldingen vært litt unøyaktig, og det har vi lært av, sier Stig-Ove Langö.

Les også:

Kommentar: Tidenes møljeslagsmål

(Kilde: pressemelding)

annonse