Til hovedinnhold

Tegn en melding

For de som ikke kjenner til Swype dreier det seg om en ny måte å skrive med skjermtastatur på. I stedet for å trykke på hver enkelt "tast" tegner man en linje mellom tastene man vil trykke på. Resten av jobben tar ordboken seg av og plutselig har man skrevet et ord uten å ta fingeren av skjermen.

Vi kjenner allerede til Swype fra Samsungs Omnia II, og når den kommer på markedet vil også Galaxy S ha teknologien innebygget.

Swype i mange nye modeller

Swype-sjef Mike McSherry sier til Businessweek at de ønsker at deres system skal være standardtastaturet på alle telefoner. Det vil også skje mye fremover for selskapet som i dag har tastaturet sitt i seks telefoner. I løpet av året vil Swype dukke opp i omlag 14 nye modeller.

Som følge av dette håper selskapet på et totalt salg på 10 millioner enheter med Swype-tastatur forhåndsinstallert. Det totale antallet solgte telefoner på verdensbasis er over en milliard, så andelen er ikke fryktelig høy.

Folkene bak T9

Menneskene bak Swype er de samme som stod bak T9-ordlisten som i dag fins i så å si alle telefoner med numerisk tastatur. Swype blir også støttet av både Nokia og Samsung.

Også Motorola og HTC har hatt telefoner med teknologien, og dermed har Swype forbindelser med produsentene av en svært stor andel av verdens solgte mobiltelefoner. På Apple vil vi likevel ikke få sett tastaturvarianten.

Apple skal nemlig ha etterspurt en demonstrasjon av teknologien, ifølge Mike McSherry. Etter å først ha blitt imponert av teknologien skal selskapet fra Cupertino ha uttrykt skuffelse da det ble kjent at Swype ønsket å lisensiere teknologien også til andre telefonprodusenter.

(Kilde: businessweek.com)

Les også
Nå kan alle få Swype
Les også
Android 2.2 til Galaxy S i september?
Les også
Ny Nexus fra Motorola?
Les også
Samsung I9000 Galaxy S
Les også
Tidenes møljeslagsmål
Les også
Viser frem Opera Mini til Iphone
annonse