Til hovedinnhold

LG GT540 Swift

Android-frelste har ikke hatt fryktelig stort utvalg å velge i frem til nå, men nå begynner det å ta seg opp. Når LG GT540 dukker opp i butikkene om kort tid vil det være fire forskjellige Android-alternativ i butikkene til rundt 2000 kroner. GT540 ble vist første gang på CES.

LG har tatt med seg telefonen til sin stand på elektromessen Elektrofil i Oslo Spektrum. Vi lot ikke anledningen gå fra oss til å tafse litt på telefonen som skal ligge omtrent flatt på 2000 kroner når den kommer i butikkene hvert øyeblikk.

Brukervennlig

Menymessig snakker vi om en telefon som kjører så å si Googles rene grensesnitt. Noen små grafiske endringer har LG gjort, men her finner vi ikke LGs eget grensesnitt S-class som er forbeholdt dyrere modeller.

Dette er naturlig nok ingen toppspesifisert telefon. Her snakker vi resistiv trykkskjerm, i motsetning til kapasitive skjermer som kun behøver berøring. Likevel er den påfallende responsiv.

Ut fra det vi fikk trykt på den var det aldri behov for hverken særlig hardt trykk eller å gjenta trykk for å få respons. Vi opplevde GT540 som hakket hvassere på skjermrespons enn HTC Tattoo. Telefonen oppleves også som forholdsvis rask, spesielt når man tar prislappen i betraktning.

Skjermen har en oppløsning på 320 x 480 piksler. Dette er ikke så verst i forhold til størrelsen på tre tommer. Bortsett fra at AMOLED-skjermer selvsagt gir bedre fargegjengivelse har vi derfor lite å utsette her. Den tar seg pent ut og presenterer menysystemet fint.

Teknologi

Telefonen er greit utstyrt på teknologifronten. Her finner vi 3G, super-3G og trådløst nett. Man burde derfor være sikret en kurant surfeopplevelse de fleste steder.

Mot normalt for Android-telefoner er ikke denne telefonen utstyrt med GPS, slik eksempelvis HTC Tattoo og LG GW620 har.

Dette er en ulempe for de som måtte ønske å bruke Googles himmelkart, Goggles eller andre former for utvidet virkelighet. De fleste av disse baserer seg på akselerometer og GPS. Akselerometer har man dog i GT540, men dette benyttes i hovedsak til å tilpasse skjermen telefonens orientering.

Android 1.6

Vi fikk ikke sett nærmere på multimediefunksjonene i GT540. LG oppgir en oppløsning på 3 megapiksler for kameraet som også har autofokus. Det skal også være støtte for Div X ferdig installert på telefonen.

Når GT540 dukker opp i butikken vil den kjøre Android 1.6, men den har mulighet for oppgradering til 2.1. Det er dog foreløpig ikke helt sikkert når eller om den oppgraderingen dukker opp, ifølge Rizah Konjic, produktkonsulent i LG.

Det gjenstår å se om GT540 kan ta opp kampen med de andre Android-modellene mellom 2000 og 2500 kroner. Testene av konkurransen i samme prisklasse finner du under.

Les også:

annonse