Til hovedinnhold

Ta taxi og betal med mobilen

Christiania Taxi er først ute med å ta i bruk den norskutviklede løsningen Mobileaxept, som gir deg muligheten til å bruke mobiltelefonen til å belaste kredittkortet ditt. Poenget med løsningen er at du skal slippe å måtte gi fra deg kredittkortet til en uærlig kelner på en restaurant eller en drosjesjåfør som vil unne seg litt ekstra tips ved å skrive ned kortinformasjon som navn, kortnummer, utløpsdato, og en tresifret CVC-kode.

Ifølge en pressemelding fra Mobileaxept vil i så fall kelneren eller taxisjåføren ha muligheten til å misbruke kredittkortet ditt ved å kjøpe varer og tjenester på internett.

Christiania Taxi først

Drosjeselskapet er de første i Norge som gir kundene muligheten til å betale via Mobileaxept. Dette er ifølge Munawar Nabi, Daglig leder i Christiania Taxi, viktig for å yte god service og bidra til at kundene i større grad føler at sikkerheten deres er ivaretatt.

- Vi ønsker å fremstå som en seriøs aktør med tillit fra våre kunder. I dette ligger også at vi skal tilfredsstille kundens behov for sikkerhet. Om de ikke ønsker å gi fra seg kortet, skal de få slippe det, sier Nabi i pressemeldingen.

Registrer deg én gang

For å ta i bruk tjenesten slipper du å laste ned et program til mobilen, men du må imidlertid registrere kredittkortet ditt første gang du bruker tjenesten. Neste gang du vil betale taxituren med mobilen, er det bare å sende en SMS eller ringe et telefonnummer, og turen vil bli belastet på kortet ditt.

- Mobileaxept utmerker seg ved at den er lettfattelig og enkel i bruk. Mobilen kan brukes som den er, uten spesiell programvare eller tilleggsutstyr. Det kreves heller ingen spesiell utrustning i bilene. Det er bare å ringe eller tekste, så er du i gang, sier Nabi.

Kvittering på SMS

Når betalingen er fullført vil du få kvittering på SMS. Du vil også ha muligheten til å hente ut kvittering fra internett dersom du for eksempel har behov for å bruke den som bilag i jobbsammenheng eller personlig regnskap. Kortinformasjonen lagres bak brannmurene til kredittkortselskapet, så det skal tilsynelatende ikke være mulig å misbruke kortet dersom du velger å bruke denne løsningen.

Dersom du på et senere tidspunkt skulle bli frastjålet mobilen din, kan du være trygg på at ingen kredittkortdata lagres på mobilen. Det betyr at den eventuelle tyven ikke kan bruke mobilen din til å betale for sine egne taxiturer. I tiden fremover vil også restauranter og butikker i større grad ta i bruk mobile betalingsløsninger som Mobileaxept.

Mer om
annonse