Lyntest: Yr på Iphone

Yr.no har i løpet av det siste året tatt en posisjon som den viktigste værtjenesten på nett i Norge. Etter at Iphone 3G kommet ut her i landet har det også vært mange som har ønsket en spesialtilpasset Yr-versjon til den mobilen. Det har endelig kommet.
Norske Polleo har nemlig laget applikasjonen Nweather som du kan laste den ned gratis via Appstore (Itunes-link til programmet). Det har vi gjort, og vi må si det er befriende med en skikkelig norsk applikasjon på Iphone.
Enkel i bruk
Applikasjonen er lett å forstå og du er raskt oppe med værvarsel på de stedene som engasjerer deg. Det er et kjent grensesnitt for de som har brukt Iphone tidligere. Du får en rask oversikt på forsiden og en litt mer grundig titt hvis du går inn på hvert sted.
På noen områder bør imidlertid brukervennligheten forbedres. Det er ingen mulighet til å sortere stedene du har lagt til, så du må legge dem inn i den rekkefølgen du ønsker dem. For å slette steder må du dra fingeren horisontalt over stedet for å få Slett-knappen til å dukke opp. Greit nok for de som vet det, men vi savner den vanlige Rediger-knappen som er øverst i så mange Iphone-applikasjoner.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Slik ser Nweather-applikasjonen ut i praksis


Ikke hele Norge
Vi lurer også litt på hvorfor det bare er 2.147 steder i Norge som er med i denne applikasjonen. Litt av grunnen til at Yr har blitt så populær er muligheten til å se lokalt vær for nærmest enhver liten fjellknaus i hele landet. Vi håper derfor at en oppgradert versjon av programmet vil gi muligheten til å søke på flere steder.
Du har heller ikke muligheten til å søke på utenlandske steder via Nweather. Det ser vi ikke på som like problematisk, siden det finnes en rekke værapplikasjoner for Iphone allerede som gjør denne jobben. Vi håper allikevel at det også kan komme engang i fremtiden, siden vi da kanskje kan slette alle de andre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vi savner muligheten til å søke på alle stedene i Yr-databasen, slik du kan på web


For oss som planlegger fisketurer eller fotturer i fjellet er langtidsvarselet essensiell lesning. Det er derfor litt merkelig at langtidsvarselet glimrer med sitt fravær. Ved å gå inn på de forskjellige tettstedene for du opp værvarselet for de neste tre dagene, samt en tekst som forklarer langtidsvarselet. Vi vil allikevel gjerne ha en versjon der det er mulig å se en grafisk fremstilling av dette.
Må lastes ned
Det betyr at Nweather har en rekke forbedringsområder til en eventuell versjon 2.0. Brukervennlighet i forhold til sletting og sortering må som sagt forbedres. Langtidsvarsel må også inn og vi vil ha muligheten til å søke på flere norske steder.
Nweather er allikevel et glimrende første forsøk på en norsk værapplikasjon til Iphone og en applikasjon som bare må lastes ned. For de som er interesserte i været går den langt utenpå standardapplikasjonen for vær på Iphone, selv om den kanskje ikke er like elegant.

Les også
Lyntest: Offisiell Yr på Iphone
Les også
Milepæl for Appstore
Les også
Rakker ned på Iphone
Les også
Iphone større enn Sony Ericsson
Les også
Lyntest: Lag panoramabilder på Iphone
Les også
Våre favorittprogrammer til Iphone
Les også
Sjekk været på mobilen
annonse