Til hovedinnhold

De beste abonnementene for SMS

Er du blant de som foretrekker å sende SMS framfor å ringe med mobilen din, kan det være lurt å tegne et abonnement som har et antall tekstmeldinger eller fri bruk av SMS inkludert. I mylderet av mobiloperatører og forskjellige abonnementer kan det være vanskelig å finne hvilket abonnement som er mest lønnsomt for deg.

Derfor har vi ved hjelp av priskalkulatoren Ringepriser funnet frem til de billigste SMS-abonnementene på det norske markedet. Denne kalkulatoren gir deg en formening om hvor rimelig mobilabonnementene er i forhold til hverandre, basert på de kriteriene du selv velger.

Storbrukere av SMS

Det er vanskelig å bedømme hvor mange tekstmeldinger du må sende før du kan kalle deg en storbruker, men dersom du sender cirka 15 SMS om dagen, eller rundt 100 SMS i uka, er nok det litt over gjennomsnittet. Hvis vi plotter inn i kalkulatoren at du ringer ut omtrent seks ganger i uka, sender to MMS, ikke bruker datatrafikk og sender 100 SMS, får vi følgende resultat fra Ringepriser:

 

Vi ser dermed at One Call Mobil Faktura kommer best ut, fordi du med dette abonnementet får 90 gratis SMS inkludert hver måned, i tillegg til en relativ lav SMS-pris utover de inkluderte tekstmeldingene. Med abonnementet MTU Fri får du 100 inkluderte SMS i måneden og betaler 49 øre per SMS etter dette.

Priskalkulatoren tar ikke hensyn til pålitelighet, kundeservice, dekning i mobilnettet og andre faktorer som spiller inn når du skal velge mobilabonnement. Dersom du har en foretrukket mobiloperatør har du derfor også muligheten til å få fram kun resultatene fra denne operatøren.

De SMS-avhengige

For noen er SMS den raskeste og enkleste måten å kommunisere på via en mobiltelefon, noe som fører til at de sender langt flere tekstmeldinger enn folk flest. Med utgangspunkt i at du sender cirka 35 SMS om dagen, nærmere 250 per uke, sender fem MMS, bruker en gigabyte data og har to korte samtaler per uke, får vi dette resultatet fra Ringepriser:

Som vi ser kommer Netcoms nye abonnementskonsept Mewe best ut i dette regnestykket, men det forutsetter at du bruker alle de 200 kronene du betaler i månedspris på ekstra SMS i stedet for en subsidiert mobiltelefon eller andre tilleggstjenester fra Mewe. Det er også verdt å merke seg at du må sende bortimot 250 SMS i uka før det lønner seg å velge abonnementer som Djuice Nonstop og Netcom Free Text som gir deg fri bruk av SMS.

Ringepriser

Dersom du ikke sender så mange tekstmeldinger, men heller ringer mye eller bruker mye datatrafikk finnes det andre abonnementer som passer ditt bruk. For å finne ut hvilket mobilabonnement det lønner seg å velge for deg, sjekker du Ringepriser her.

Alle abonnementene blir sammenlignet på samme grunnlag, så tjenesten skal kunne antyde hvor rimelig abonnementene er i forhold til hverandre.

Mer om
annonse