Til hovedinnhold

Surf hvor mye du vil med Iphone

Netcom kom for en drøy uke siden ut med sine tre abonnementsløsninger til Iphone 3G, som kommer for salg fredag 11. juli. Det var lite populære løsninger, som ga månedspriser fra 399 kroner til 1.099 kroner, og ingen av løsningene ga ubegrenset surfing.
Dette skapte stor oppstandelse, og førte blant annet til underskriftskampanjer på nettet. Nå har imidlertid selskapet tatt kritikken til seg.
- Vi har lyttet til oppfordringene til de mange engasjerte, og lansert et fjerde abonnement for de som er mest interessert i databruk, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom, som også er glad for engasjementet.
- Vi er veldig glad for det enorme engasjementet der ute. Dette er jo nesten som en drøm for markedsførere å få så konkrete tilbakemeldinger fra kundene, sier Vederhus til Mobilen.


Ubegrenset data
Engasjementet har fått Netcom til å lage abonnementet Iconnect, som gir fri bruk av data for 499 kroner i måneden. I tillegg er det iberegnet fri bruk av de trådløse nettverkssonene i Telia Homerun, som spenner over deler av Norden, samt fri bruk av personsvar.
I motsetning til de tre andre abonnementsløsningene er det ikke noen inkluderte ringeminutter og heller ingen inkluderte tekstmeldinger. Ut fra den massive kritikken fra publikum kan det virke som om nordmenn ikke helt er klart for pakketilbudene med inkludert trafikk.
- Som med alle nye ting tar det tid å innarbeide slikt, men vi står på at Italk er det billigste abonnementet dersom du legger forbruk til grunn for sammenligningen, sier Vederhus videre.
Ringeprisene i det nye Iconnect-abonnementet ligger på 0,45 kroner per minutt, med en oppstartspris på 0,89 kroner. Tekstmeldinger koster 0,59 kroner.


Dyr telefon
Det viser seg imidlertid at det fjerde abonnementet fører til at selve telefonene får en relativt høy pris. Med en pris på 3.290 kroner for versjonen med 8 gigabyte og 4.190 får 16 gigabyte-modellen er det snart like billig å kjøpe fri hele telefonen.
Beregninger fra Mobilen viser nemlig at det kun er 900 kroner forskjell på dette. Hvis du vil kjøpe telefonen fri fra Netcom og stå fritt til å velge ditt eget abonnement uavhengig av operatør må du ut med 4.189 kroner for den med lavest lagringkapasitet og 5.089 kroner for den andre modellen.
Ved å gå inn på Mobilen sin pristjeneste Ringepriser kan du enkelt finne ut hvilket abonnement som i så måte passer for deg.
Ny makspris
Samtidig med det nye abonnementet lanserte Netcom også nye makspriser på data utover det som er inkludert i Italk-abonnementene.
Den nye maksprisen per måned vil ligge på 190 kroner for de med Italk Large-abonnement, mens Medium-brukerne får en makspris på 690 kroner. De med Small-abonnementet må fremdeles ut med 990 kroner, som før helgen var maksprisen for alle abonnementene.
Samtidig er megabyteprisen på data kuttet fra 10 kroner til 5 kroner for Italk-brukere.

Mer om
annonse