Til hovedinnhold

Finn ledig parkering med mobilen

I flere byer kan det nesten virke håpløst å finne en parkeringsplass når du trenger det mest. Det har de tenkt på i den amerikanske byen San Francisco, der de nå vil plassere ut sensorer som angir hvilke parkeringsplasser som er ledige og gjøre denne informasjonen tilgjengelig for billistene.

Det betyr at man kan bruke mobiltelefonen til å sjekke hvor nærmeste ledige parkeringsplass er, slik at man slipper å kjøre rundt i ring.

Trådløse sensorer

Ved å plassere ut sensorer på 6.000 av de 24.000 parkeringsplassene med parkometer i San Francisco, kan billister ifølge New York Times bruke mobiltelefonen til å finne en ledig plass. Dette er et prøveprosjekt som skal gjøre at folk slipper å kjøre rundt på måfå når de leter etter en parkeringsplass, og dermed begrense unødvendig kjøring i trafikkerte områder.

Selskapet Streetline har tatt på seg jobben med å lime fast trådløse sensorer på en fjerdedel av de parkeringsplassene som har parkometer i San Francisco.

Trådløst til parkometeret

Sensorene som plasseres ut vil sende trådløse signaler til et parkometer i nærheten, som igjen vil videresende informasjon om hvorvidt parkeringsplassen er ledig eller opptatt til en sentral. Dette oppdateres fortløpende på tilgjengelige websider.

Dersom du har en mobiltelefon med en nettleser kan du derfor gå inn på en av websidene og sjekke hvor du finner nærmeste parkeringsplass. Ifølge Core77 vil det også bli mulig å betale for parkeringen med mobiltelefonen.

For folket og byen

Ordføreren i San Francisco Gavin Newsom sier til New York Times at han tror prøveprosjektet både vil glede folket og bidra til et bedre bymiljø.

- Det finnes ikke en person som ikke har opplevd frustrasjonen ved å kjøre flere ganger rundt kvartalet og lete etter en parkeringsplass, og bruke unødvendig bensin, kaste bort tiden og bidra til høyere utslipp av drivhusgasser, sier Newsom.

- Det kommer til å gå opp for folk, og de vil kreve mer av det, avslutter han.

Mer om
annonse