Til hovedinnhold

Disse TV-ene bør du kjøpe til jul

Skal
en flatskjerm under juletreet i år?

Istockphoto
Ole Henrik Johansen

Designelskeren

[Hardware.no]: Vi skriver desember på kalenderen, og juleaften begynner for alvor å melde sin ankomst. Har du tenkt å kjøpe en TV og legge under treet i år, bør du ta nærmere titt på våre kjøpsanbefalinger nedenfor.

Få med deg alt. Følg oss på Facebook!

For markedet bugner over med med forskjellige TV-er, og det kan være vanskelig å orientere seg og peke ut modellen du er på jakt etter. Vi har funnet frem de beste kjøpene, og plassert dem i seks forskjellige kategorier. Forhåpentligvis hjelper disse deg med å finne TV-en du er på jakt etter.

Designelskeren

Samsung ES8005

Samsung 8005 har en lekker design.Foto: Hardware.no

Utseendet på flatskjermen er for mange helt avgjørende. Samsung har i flere år bidratt til at flatskjermene har blitt slankere og mer elegante, og selskapets nye toppmodell, ES8005, er en av de lekreste skjermene vi har hatt på testbenken. Her får du syltynne rammer og en flott fot, som setter prikken over i-en på utseendet.

Men det er ikke bare innpakningen som er lekker på ES8005. TV-en leverer også knakende god bildekvalitet, og ikke minst intuitive løsninger. Menyen er den beste på markedet, og er meget enkel i bruk. Skjermen kan du også styre med stemmen din, eller ved hjelp av hendene. Samsung leverer denne TV-en som 40, 46, 55 eller 65 tommer. Prisene varier fra i underkant av 12 000 kroner for den minste størrelsen, til rett under 30 000 kroner for den største.

Les testen av Samsung UE55ES8005 herFinn beste pris på Samsungs ES8005-serie

Philips 5007

Philips 5007T.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Samsungs ES8005 er en av de dyrere TV-ene på markedet, men det behøver ikke nødvendigvis koste skjorta, for å få en flatskjerm som ser bra ut. Dette er Philips' nye 5000-serie et eksempel på. Du får riktignok ikke like god bildekvalitet som på Samsungen, men allikevel mye for pengene.

For selskapet har brukt eksklusive materialer i sin nye middelklasseskjerm. TV-en har rene linjer som bues av i hjørnene på skjermen, med en ramme i børstet aluminium. Overflaten på foten er i samme farge som rammen på skjermen, og sklir fint inn i resten av designen. Philips' nye 5000-serie fås kjøpt i enten 32, 40, 46 eller 55 tommer. Her varierer prisene fra omtrent 3 800 kroner til i overkant av 6 000 kroner.

Les testen av Philips 46PFL5007T her
Finn den beste pris på Philips 5000-serie

Bli med til neste side, og les om hvilke TV-er vi anbefaler til filmfanatikeren

Filmfanatikeren


Samsung E8005

Samsungs E8005-serie egner seg godt som filmskjerm.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Når det kommer til film, er det vanskelig å komme utenom plasmaskjermer. Spesielt på mørke kvelder utover vinteren kommer disse skjermene virkelig til sin rett, med sitt lune og varme bilde. Samsungs nye toppmodell med plasmateknologi, E8005, er et meget godt valg til filmelskeren.

Ut av esken er ikke bildekvaliteten så aller verst, men etter litt kalibrering leverer Samsungs E8005-serie fantastisk bildekvalitet. Fargene er meget presise, og sortnivået er til å ta og føle på. Er du ute etter å se 3D, er denne skjermen et fjellstøtt valg. Her får du servert 3D-bilder som er fri for crosstalkproblemer, fenomenet som gjør at bildet virker dobbelt, samtidig som dybden i bildet er upåklagelig. Samsungs 8-serie plasma fås kjøpt i enten 51 tommer eller 64 tommer, og prisen starter på rett under 15 000 kroner.

Les testen av Samsung PS64E8005 her
Finn den beste pris på Samsung 8000-serie

Panasonic ST50

Panasonic ST50 er også et godt alternativ. Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Å få en god filmopplevelse på en flatskjerm, behøver nødvendigvis ikke være så dyrt. Panasonics plasmaserie, ST50, er et eksempel på det dette. Her får du blant annet en 50 tommer stor TV til under åtte tusen kroner, med de kvalitetene som gjør filmkvelden komplett.

For ST gir deg valuta for pengene når det kommer til bildekvalitet. Fra fabrikk er fargene noe varme, men etter litt finjustering treffer de meget godt, som kombinert med god skarphet og detaljgjengivelse gir deg en ypperlig TV til å se film. Skjermen leveres i størrelsene 42, 50, 55 og 65 tommer.

Les hele testen av Panasonic TX-P50ST50Y her
Finn beste pris på Panasonic ST50

Bli med til neste side, og les om hvilke TV-er vi anbefaler til hvermannsen

Hvermannsen

Panasonic ET5Y

Panasonic ET5Y er er god allround-TV.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

De fleste forbinder Panasonic med gode plasmaskjermer. Men selskapet satser også friskt på LED-TV-er. Blant modellene finner vi ET5Y, som er en skjerm som passer godt til hvermannsen. Her får du en 42-tommers TV for rundt 5 500 kroner.

Til prisen du betaler får du en flott allround LED-TV, som byr på høy bildekvalitet. ET5Y gir deg god skarphet i bildet, både på standardoppløsning og HD, samtidig som den serverer deg 3D-filmer med bravur. Panasonics ET5Y-serie leveres i størrelsene 42, 47, eller 55 tommer.

Les hele testen av Panasonic TX-L42ET5Y her
Finn beste pris på Panasonic ET5Y

Sony EX653

Sony EX653 har godt sortnivå til prisen.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Som et alternativ bør du ta en nærmere kikk på Sonys EX653. Selskapets nye EX653-serie gir deg først og fremst mye for pengene, med en bildekvalitet som er jevnt over god.

Er du på jakt etter en LED-TV med bra sortnivå, til en billig penge, innfrir EX653 dine behov. For den er spesielt god på sortnivå, sett i forhold til prisen du betaler, samtidig som fargene leverer et bra resultat – etter kalibrering. Dog er ikke EX653 like god på bevegelse som Panasonics ET5Y-serie. Sonys EX653 fås kjøpt i størrelsene 32, 40, og 46 tommer. Vil du ha EX653 i 46-tommers størrelse, koster den i skrivende stund 6 800 kroner. Vi vil anbefale deg å gå for 46 tommer, dersom du skal se 3D. I vår test av 40 tommeren, viste det seg at den ble noe for liten til å gi full utelling i tre dimensjoner. Dybdefølelsen i bildet ble rett og slett for dårlig.

Les hele testen av Sony KDL40EX653 her
Finn beste pris på Sony EX653

Bli med til neste side, og les om hvilke TV-er vi anbefaler til storfamilien

Storfamilien

Sharp LC-80LE646S

Sharps 80 tommer får en vanlig 46 tommer til å bli pysete.

Er det mange som vil se TV samtidig, er det kjekt å ha en stor flatskjerm i hus. Er du samtidig litt lei av å høre på skrytet fra kameraten din om han eller hennes nye 60 tommer, setter Sharps nye monster en stopper for det. For Sharp LC-80LE646S er nemlig den største flatskjermen vi har testet. Med sine 80 tommer, var det en kamp i seg selv å få den opp på testbenken. Så det kan være lurt å ta nøyaktige mål før du løper i butikken.

Det koster å være kar. Du må ut med nesten førti tusen kroner for et eksemplar. For pengene får du en TV som garantert gjør inntrykk i stua, og som har flott skarphet i forhold til størrelsen. Skjermen har en god byggekvalitet, og kjennes bunnsolid ut når du løfter den på plass. Fargene er ikke spesielt gode fra fabrikk, så det lønner seg å justere disse. Se våre anbefalte innstillinger i lenken til testen under.

Les hele testen av Sharp LC-80LE646S her
Finn beste pris på Sharp LC-80LE646S

Samsung E535

Samsung E535 fås som 60 tommer.Foto: Samsung

Det er mulig å finne en god og stor TV til en billig penge. Samsungs nye plasma, E535, er et godt alternativ for deg som er på jakt etter flest mulig tommer til best mulig pris. I øyeblikket må du ut med 5 000 kroner for en 51 tommer. Vil du ha samme modell i 60 tommer, må du betale rundt 8 500 kroner.

Skal man handle stor TV til en hyggelig pris, har vi best erfaring med plasma. Billige LED-TV-er kan ofte bli for dårlige på bildebehandling, slik at bevegelse og skarphet ikke blir bra nok. Dessuten er plasma en del bedre på sortnivå blant lavere modeller. Med E535 får du god bildekvalitet for pengene, men hver obs på at den har få tilkoblingsmuligheter. Den har blant annet kun to HDMI-innganger.

Finn beste pris på Samsung E535

Bli med til neste side, og les om hvilke TV-er vi anbefaler til et stramt budsjett

Budsjett

Samsung LE40D504

Samsung LE40D504 koster rett i underkant av tre tusen kroner.Foto: Samsung

TV-er har generelt blitt billigere med årene, og er du på jakt etter en grei nummer to TV, til soverommet eller barnerommet, kommer du langt med tre tusen kroner. Samsung har en slik modell, som det kan være verdt å ta en nærmere titt på, nemlig LE40D504.

Det finnes rimeligere LCD-skjermer i denne størrelsen, men de er ofte kun HD-ready. Derfor anbefaler vi deg å legge på noen ekstra hundrelapper, slik at TV-en du kjøper kan takle Full HD. For skal du bruke skjermen til for eksempel konsoll eller som en monitor mot PC-en, er en oppløsning på 1920 x 1080 punkter å foretrekke.

Finn beste pris på Samsung LE40D504

Philips 4007T

Philips 4007T gir deg mye for pengene.Foto: Philips

Har du litt mer penger i budsjettet, er Philips' nye 4000-serie noe du bør ta en nærmere kikk på. Her får du en LCD-TV med LED-belysning, som er mer presis til å belyse bildet enn modellen vi anbefalte ovenfor. Skjermen er mer lysstyrke, noe som gjør den egner seg bedre i sterkt opplyste rom.

Med LED-belysning får du lavt strømforbruk. For eksempel trekker 47-tommeren 63 Watt ved normal drift. Skjermen har også greit med tilkoblingsmuligheter, som fire HDMI-, én VGA- og tre USB-innganger og mulighet for kortleser, slik at du kan bruke selve TV-en som dekoder. Philips 4007T leveres i 32, 37, 42, og 47 tommer. Prisen varierer fra omtrent 3 500 kroner for 32-tommeren, til rett i overkant av 5 000 kroner for 47-tommers varianten.

Finn beste pris på Philips 4007T

Bli med til neste side, og les om hvilke TV-er vi anbefaler til feinschmeckeren

Feinschmeckeren

Til feinschmeckeren

LG LM960V

LG LM960V er en rålekker TV. .Foto: Ole Henrik Johansen, Hardware.no

Siste kategori er for deg som setter kvalitet foran pris. Første TV-en vi vil anbefale deg, er LGs nye toppmodell, LM960V. Denne modellen kan også anbefales for de som er på utkikk etter en rå design-TV. For her har LG lykkes med å lage en TV med en flott design, i tillegg til at bildekvaliteten er helt på topp.

Årets toppmodell fra LG har mange gode kvaliteter. Bildet er av høyeste klasse, med farger og skarphet som du forventer for prisen du betaler. Samtidig er det mange intuitive løsninger. Blant annet får du med en egen fjernkontroll til å navigere deg rundt i apper og nettleser. Med LM960V kan du strømme innhold fra både NRK og Netflix, direkte via TV-en. Det eneste du trenger er å koble skjermen mot internett. LM960V finnes i enten 47- eller 55 tommer. Her må du ut med cirka 20 000 kroner for 47-tommeren, men 55-tommeren koster deg fem tusen kroner til.

Les hele testen av LG 55LM960V her
Finn beste pris på LG LM960V

Panasonic VT50

Panasonics VT-serie er kjent for sin høye bildekvalitet. .Foto: Panasonic

Når vi snakker om god bildekvalitet, er det vanskelig å komme utenom plasmaskjermene til Panasonic. VT-serien har de siste årene vært selskapets høyeste trinn på stigen, og har høstet mange gode tester. Fjorårets modell, VT30, var den beste plasmaskjermen vi testet i 2011.

Årets modell er heller intet unntak. Her får du det ypperste fra plasmaverden. VT50 bruker det samme panelet som for eksempel ST50, men er i tillegg proppet med den beste bildebehandlingsteknologien Panasonic har å by på. Det er også lagt til et eget filter på selve glasset foran panelet, for å bedre sortnivået. Toppmodellen til Panasonic fås i størrelsene 50, 55 og 65 tommer. Prisenlappen starter på cirka 14 000 kroner for 50-tommeren.

Finn beste pris på Panasonic VT50

Speider du etter andre ting enn TV-er? Sjekk våre andre tips:

Andre TV-tips:

Lik oss på Facebook du også.

annonse