Til hovedinnhold
TestViamo

Denne appen vet hva du ser på TV-en

Krydrer sendingen med nyttig og morsom tilleggsinformasjon.

Format: iPhone
Pris: Gratis

Det er vel knapt noen som ser på TV eller hører på radio uten å holde på med minst to-tre andre ting samtidig. Mens vi ser på TV surfer vi gjerne på internett og kommuniserer på Facebook samtidig, og er resten av familien heldig så kanskje de blir belønnet med noen små doser oppmerksomhet også.

Viamo.

Multitasking er med andre ord en del av hverdagen, og nettopp dette har de som leverer appen Viamo skjønt.

Grill hjernen med multitasking

Denne appen tilrettelegger nemlig for at du skal gjøre flere ting samtidig mens du ser på TV eller hører på radio. Hvor gunstig dette er for din mentale helse skal ikke vi ta stilling til her.

Tanken er at Viamo automatisk skal gjenkjenne hvilken radio- eller TV-kanal du hører på, og gi deg tilpasset innhold og relatert informasjon. Ser du på et TV-program får du opp alt fra «fun facts» til informasjon om forskjellige skuespillere og lenker til relevant innhold på Youtube og Wikipedia.

Selvsagt kan du dele med dine venner hva du ser på, og gi karakter til de forskjellige programmene. Noe av det mest interessante kan kanskje være den prosentvis fordelingen av hvilke programmer og kanaler Viamo-brukerne ser og hører på akkurat nå.

God TV-guide

Noe av det mest nyttige ved appen er kanskje TV-guiden, som er enkel og oversiktlig.

Av en eller annen grunn har appen også en funksjon for å se hvordan trafikken flyter, akkurat slik du kjenner det fra Google Maps. Vi har ingen annen forklaring på dette enn at det er beregnet på deg som sitter i bilen og hører på radio.

Noe av kjernen i Viamos sentrale funksjonalitet er automatisk gjenkjenning av hva du ser eller hører på. Dette fungerte dessverre svært dårlig, og kun unntaksvis klarte Viamo å skjønne hva slags lyder den ble servert.

Da blir du nødt til å velge kanal manuelt, noe som fort kan bli litt tungvint. I tillegg er appen er så vennlig å fortelle deg at du er en zapper hvis du bytter kanal mer enn en gang.

Da vi testet var appen kun tilgjengelig til iPhone, men en Android-versjon skal være på vei og er kanskje tilgjengelig når du leser dette.

Terningkast: 4

- Last ned til iPhone

Her finner du alle våre app-tester

Se også:

annonse