Til hovedinnhold

– OLED-TV er utsatt i lang tid

Samsung og LG utsetter masseproduksjonen, hevder analytikere.

LG

Her er noen dårlige nyheter for de som gledet seg til en 55 tommer stor OLED-TV under juletreet i år. Analytikere melder nå at hverken Samsung eller LG kommer til å masseprodusere slike TV-er i år, og utsetter det heller til 2013. Dette melder The Korea Times.

Det betyr at du sannsynligvis ikke får slått klørne i verken LG 55EM9600 eller Samsung UA55ES9500 før en eller annen gang neste år.

Ulik teknologi – samme problem

De to sørkoreanske selskapene har begge vist fram sine større OLED-TV-er på flere messer i år. Til tross for dette vil det ikke bli noen julesalg, ettersom begge virksomhetene har store utfordringer i produksjonen.

Samsung og LG sliter visstnok med det som på engelsk heter «maufacturing yield». Dette er utnyttelsesgraden i produksjonen, altså antall brukbare paneler av de som framstilles.

Selv om den grunnleggende OLED-teknologien til de to selskapene er ulik, strever altså begge med produksjonsproblemer. Hvis en av produsentene likevel velger å lansere i 2012 for å komme først over målstreken, blir det trolig med maksimalt 500 eksemplarer, skriver DisplaySearch. Det opprinnelige målet var 50 000.

2013 usikkert?

Lanseringen av store OLED-TV-er utsettes dermed enda en gang, og det blir derfor spennende å se om de i det hele tatt dukker opp i 2013. Det mangler likevel ikke på vilje og tro på seg selv blant de sørkoranske aktørene:

Samsung-direktør Kwon Oh-hyun sier at selskapet gjør framskritt, og LG-sjef Kwon Hee-won utroper at LG skal introdusere OLED-TV før sine rivaler, melder sørkoranske medier.

(Kilder: The Korea Times, DisplaySearch)

annonse