TestPanasonic TX-P50GT50Y

Dette er en helrå plasma-TV

Panasonic leverer knallgod bildekvalitet.

[Hardware.no]: Er du på jakt etter en TV som leverer skikkelig god bildekvalitet på det aller meste, er Panasonic TX-P50GT50Y en modell du absolutt bør sette i listen over alternativer.

Designen er ikke annet enn konservativ, det er en enkel design som passer fint inn i de fleste hjem uten å skille seg for mye ut. Bildet er rammet inn av sort plast, og en omkransende aluminiumslist. Foten er rektangulær og har en overflate som er litt lysere enn rammen til TV-en.

Selve menyen til TV-en er lik den vi har sett på tidligere modeller fra Panasonic. En god oppgradering er dog at løsninger for strømming av film, serier og sport er på plass.

Super bildekvalitet.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Super bildekvalitet

Bildekvaliteten på alle oppløsninger er flott. En utrolig skarphet, naturlige farger og en fin dybde i bildet er det vi opplever. TV-en henger også utrolig godt med på hurtige panoreringer, den egner seg med andre ord til det aller mestealler meste – spesielt til sport, film og spilling.

De eneste tingene som trekker ned er at panelet reflekterer en del. I lyse omgivelser vil sortnivået virke dårligere og dermed bildet litt blassere. Det følger heller ikke med noen 3D-briller, som raskt koster en del da TV-en tar i bruk briller av den aktive varianten.

Grei lydkvalitet

Lydkvaliteten fungerer fint til vanlig TV-titting. Lyden er fyldig nok til at stemmer blir gjengitt naturlige, den er altså ikke så flat som vi har sett fra mange andre modeller de siste årene. Til film og lignende anbefaler vi likevel å koble til et eksternt lydsystem, da dette gir deg en bedre filmopplevelse.

Alt i alt er dette en TV som leverer et bilde i toppklasse. Farger, detaljer og dybde i bildet er upåklagelig, og den henger godt med på bevegelser. Den har riktig nok noen små punkter som trekker litt ned, men disse er såpass få at vi ikke har noen problemer med å anbefale den. Prislappen på rundt 13-14 000 kroner mener vi heller ikke er skremmende.

+ Flott bildekvalitet på alle oppløsninger
+ Godt plasserte innganger
+ Gode innstillingsmuligheter


- Refleksjoner i panelet
- Summelyd fra TV-en
- Mangler 3D-briller i esken

Vil du vite mer?
Les hele testen av Panasonic TX-P50GT50Y på Hardware.no »

Finn beste pris på Panasonic TX-P50GT50Y i Prisguide.

Alternativer

Et godt alternativ som peker seg ut er 51-tommeren Samsung PS51E8005. Denne er litt rimeligere en Panasonicen, har en bildekvalitet som kan konkurrere og en bedre nettløsning.

Et bedre alternativ er flaggskipet Panasonic Viera TX-P50VT50Y. Denne har en annen type filter foran panelet, slik at du får et bedre og dypere sortnivå. At den koster omtrent det samme, gjør at denne trolig er et bedre kjøp når vi ser på 50-tommers størrelse.

Les også
Disse TV-ene bør du kjøpe til jul
Les også
Vi viser deg hvilken utgang du skal bruke
Les også
Nå kan du se resten av filmen på soverommet
Les også
LG 55LM960V: LGs nye TV er rålekker
Les også
LG 55LM760: LGs design-TV er en fryd for øyet
Les også
Panasonic Viera TX-P50ST50Y: Filmentusiaster bør sikle på denne TV-en
Les også
Årets EISA-vinnere 2012
annonse